Младежката театрална школа в Бургас търси нови актьори

С постановката "Невероятна история" по Думитру Соломон младите артисти спечелиха куп награди.

Средношколци с желание за сценична изява и артистични умения могат тази есен да започнат занимания в Младежката театрална школа в Бургас.
Добре е да пеят и танцуват, съвременните артисти трябва да са по-синтетични, обяснява режисьорът Румен Велев, ръководител на формацията, която за последните 8 години има над 60 индивидуални и общи награди.

Всяка година школата готви по една постановка, която представя първо пред бургаска публика, а след това - на национални и международни фестивали.
Нашата амбиция е продукцията ни да стигне до възможно повече публика, желанието ни е да представяме постановките си пред младите хора във всяка една община от Бургаска област, убедил съм се, че посланията от връстници към връстници имат много силен ефект, допълва Велев.

Тази година Младежката театрална школа на Бургас грабна специалната награда на журито на Международния младежки фестивал на изкуствата, който се проведе в Созопол през юли.

Възпитаниците на школата представиха спектакъла "Невероятна история" по Думитру Соломон общо на четири международни младежки фестивала и спечелиха призовите места.

Все още не е ясен репертоарът за 2017-та, много зависи от състава на трупата, разбира се, в нашата работа талантът е важен, но съм се убедил, че когато има желание и всеотдайност, нещата се получават, очаквам към нас да се присъединят наистина мотивирани млади хора, казва още Велев.

Младежите заедно с режисьора Румен Велев.
Младежите заедно с режисьора Румен Велев.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене