Разводът на Брад Пит и Анджелина Джоли стигна до ФБР

Анджелина Джоли и Брад Пит бяха една от най-обичаните звездни двойки.

Анджелина Джоли и Брад Пит – най-любимото и най-обсъжданото холивудско семейство, се развеждат след 12-годишна връзка, от която 2 г. в брак.

В молбата за развод, която актрисата подава, тя твърди, че двамата имат непреодолими различия и настоява да получи попечителството на децата. От момента, в който стана публично известна раздялата, започнаха да се тиражират всякакви версии за разрива между двете холивудски звезди. Една от тях е, че Брад изневерил на Анджелина с френската актриса Марион Котияр, с която снимаха последния му филм. Според друга Джоли побесняла, след като видяла снимка, на която съпругът ѝ си говори с младата певица Селена Гомес. Но засега най-правдоподобната хипотеза е, че Пит и Джоли са се разделили заради неговия проблем с употребата на алкохол и на наркотични вещества и изблиците му на ярост към шестте им деца.

Анджелина и Брад на сватбата си с шестте си деца - Мадокс, който е осиновен от Камбоджа, Захара, която е осиновена от Етиопия, Пакс, осиновен от Виетнам, Шайло и близнаците Нокс Леон и Вивиен  Маршлин.
Анджелина и Брад на сватбата си с шестте си деца - Мадокс, който е осиновен от Камбоджа, Захара, която е осиновена от Етиопия, Пакс, осиновен от Виетнам, Шайло и близнаците Нокс Леон и Вивиен Маршлин.
Сякаш като потвърждение на тази версия дойде новината в четвъртък, че Брад Пит е разследван за насилие над децата. Малко след това полицията в Лос Анджелис обяви, че не може нито да потвърди, нито да отрече твърдението, че води разследване срещу актьора. В сагата се включи и ФБР, което съобщи, че продължава да събира факти, за да реши дали да направи разследване по случая на федерално ниво.

Джоли с баща си Джон Войт
Джоли с баща си Джон Войт
Случаят, за който бюрото се задейства, всъщност е и основният повод Анджелина Джоли да подаде молба за развод според американските медии. Миналата сряда - на 14 септември, тя, Брад Пит и няколко от децата се качват на частен самолет от Франция до Минесота, пише най-големият сайт за клюки в Холивуд TMZ. По време на полета актьорът се напива и започва да буйства – крещи и дори употребява физическо насилие.

Брад Пит целува нежно половинката си на червения килим.
Брад Пит целува нежно половинката си на червения килим.
 Самолетът се приземява в Минесота към 20 ч местно време, но дори след това Брад Пит продължава да буйства. Той се опитва да се измъкне с автоцистерна за керосин. Свидетел на скандала

подава сигнал към

Службата за закрила

на децата, която

по-късно разпитва

Пит и Джоли

“Имаме много стриктни правила за поверителност, така че не можем да потвърдим или отречем”, казват от службата. “Той никога не е посягал на нея или децата”, обяснява пред “Ню Йорк поуст” източник, близък до актьора. “Той наистина е крещял по едно от техните деца по време на полета, но без да му посяга. Брад отрича да се е държал по такъв начин”, казва още източникът. И понеже инцидентът се е случил във въздушното пространство, случаят е отнесен към ФБР. Ден по-късно Анджелина Джоли подава молбата за развод.

Кадър от филма “Мистър и мисис Смит”, който събира двамата актьори  СНИМКИ: РОЙТЕРС
Кадър от филма “Мистър и мисис Смит”, който събира двамата актьори СНИМКИ: РОЙТЕРС
“Тя седна и говори с Брад, предложи му заедно да поискат развод. Тя каза: “Това е, което бих искала да направя.” Обясни му всичко. Анджелина направи това, което чувстваше, че трябва да стане”, казва пред сп. “Пийпъл” приятел на актрисата. Въпреки че Пит е наясно, че бракът им не върви, той е в шок, когато съпругата му съобщава плановете си. “Той беше готов да направи всичко – да промени навиците си, начина си на живот, да направи каквото трябва, за да се оправят. И под това “да се оправят” имам предвид да направи каквото трябва, за да бъде раздялата приятелска и в най-добрия интерес на децата”, казва пред изданието близък до актьора.

На филмовия фестивал в Кан през 2008 г. Анджелина обявява, че с Брад Пит очакват близнаци.
На филмовия фестивал в Кан през 2008 г. Анджелина обявява, че с Брад Пит очакват близнаци.
Заради инцидента на самолета западните медии започнаха да припомнят интервюта на актьора, в които той сам разказва за злоупотребите си с наркотични вещества и алкохол. Някои от колегите му също потвърждават това. През януари 2010 г. актьорът Сам Ливайн, с когото играят в “Гадни копилета”, разказва пред Us Weekly, че Брад Пит е много добра дружка за пиене. “С Брад и Куентин бих умрял на втория ден от алкохолно натравяне, ако трябваше да съм с техния темп”, казва тогава актьорът.

На лявата си ръка Джоли си е татуирала географските ширини и дължини на родните места на шестте  деца и на Брад Пит.
На лявата си ръка Джоли си е татуирала географските ширини и дължини на родните места на шестте деца и на Брад Пит.
Но близък до Пит твърди, че той е съкрушен от случващото се и непрекъснато се интересува от това как се чувстват децата. “Брад гледа съвсем сериозно на случващото се. Той е категоричен, че никога и по никакъв начин не е упражнявал насилие над децата. Безкрайно е нещастен и съкрушен от това, което сега се стоварва върху него. Приема го като опит да бъде злепоставен”, твъди източник на TMZ.

Според западните медии разривът в отношенията на Брад Пит и Анджелина Джоли не е отсега, а продължава в последната една година и двамата дори не празнуват заедно втората годишнина от сватбата си.

Джоли и Пит на благотворителната гала вечер по време на 62-ото издание на Берлинале през 2012 г.
Джоли и Пит на благотворителната гала вечер по време на 62-ото издание на Берлинале през 2012 г.

Докато той държи да остане в киноиндустрията и да продължи да работи като актьор и продуцент, тя иска да остави встрани славата и да се насочи към хуманитарните мисии – още от 2001 г. Джоли е пратеник на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН и заради активната си работа през 2012 г. е повишена в специален посланик на организацията по въпросите на бежанците.

Но любовта ѝ към киното е още от детските години – не покрай баща ѝ – известния актьор Джон Войт, а от времето, когато вечер сядали с майка ѝ на дивана вкъщи и гледали стари филми. Всъщност отношенията на Анджелина с Джон Войт никога не са били гладки – двамата с майка ѝ се развеждат, когато Джоли не е навършила една година.

Брад Пит с Гуинет Полтроу
Брад Пит с Гуинет Полтроу
Анджелина прави дебюта си на голям екран на 5-годишна възраст във филма Lookin’ To Get Out, в който играе и баща ѝ. В тийнейджърските си години тя се пробва за модел, но не жъне успехи и се отказва. По това време учи в гимназията в Бевърли хилс, където се чувства доста изолирана – другите ученици ѝ се подиграват, че е прекалено слаба, носи очила и брекети. Мести се в друга гимназия, където минава в нова фаза – става пънкарка, облича се изцяло в черно и си играе с ножове с гаджето си, с което живеят заедно в дома на майка ѝ. На 16 г. се дипломира, наема собствен апартамент и се насочва към театралните школи.

Актьорът на сватбата си с Дженифър Анистън
Актьорът на сватбата си с Дженифър Анистън

Като тийнейджърка на Джоли ѝ е трудно да общува с хората, затова започва да се самонаранява. Освен това страда от безсъние и хранително разстройство. Това е периодът, в който експериментира с наркотици – до 20-ата си година вече е изпробвала всичко, но използва основно хероин. Джоли изпада в депресии и

два пъти се опитва

да се самоубие

– когато е на 19 и на 22 г. Две години по-късно получава нервен срив и лежи в психиатрично отделение 72 часа. Когато е на 26 г., осиновява първото си дете и намира спокойствието, което търси толкова години. Паралелно с това филмовата ѝ кариера се развива. След участието ѝ в няколко ленти пробивът ѝ идва с изпълнението на персонажа Корнелия Уолъс в биографичен филм за Джордж Уолъс през 1997 г., за който печели “Златен глобус” и е номинирана за награда “Еми”.

Джоли с първия си съпруг Джони Лий Милър
Джоли с първия си съпруг Джони Лий Милър
Година след това Джоли получава още един “Златен глобус” – за главната роля в биографичната драма “Джия”. Третият, както и “Оскар” за поддържаща женска роля, взема за “Луди години” през 1999 г.

Въпреки големия си опит в киното Брад Пит все още не е спечелил това най-голямо отличие за актьорските си постижения - бил е номиниран за “Оскар” три пъти, но докосва златната статуетка като продуцент на лентите “От другата страна” и “12 години в робство”. За разлика от Анджелина той расте в консервативно семейство, което няма нищо общо с шоубизнеса. Малко преди да се дипломира от Университета в Мисури, решава да се откаже от следването, да замине за Лос Анджелис и да посещава курсове по актьорско майсторство.

Актрисата с Били Боб Торнтън
Актрисата с Били Боб Торнтън

Започва да се снима във филми през 1987 г., но е забелязан няколко години по-късно с ролята си на дребния мошеник Джей Ди в хита на Ридли Скот “Телма и Луиз”. Любовната му сцена с Джина Дейвис веднага

го превръща в

новия секссимвол

на Холивуд

- определение, което и до днес често му приписват. Следват ролите в “Там тече река” на Робърт Редфорд, “Калифорния”, “Интервю с вампир”, “Легенди за страстта”, “Седем”, “Дванайсет маймуни”, за който е първата му номинация за “Оскар”, “Седем години в Тибет”, “Да срещнеш Джо Блек”, “Боен клуб” и много други касови заглавия. Той е непрекъснато по страниците на вестниците и с филмовите си успехи, и с връзките си с хубавици. Най-обсъждани са отношенията му с Гуинет Полтроу, а след това и с Дженифър Анистън, за която се жени на 29 юли 2000 г.

През май 2004 г. Брад Пит започва снимките на “Мистър и мисис Смит”, в който си партнира с Анджелина Джоли. Малко след това той и Дженифър Анистън обявяват раздялата си. Месец след като Дженифър Анистън подава молба за развод, папараци заснемат Брад Пит с Анджелина Джоли и сина ѝ Мадокс на плаж в Кения. Актьорите започват все по-често да се появяват заедно, а медиите наричат двойката Бранджелина.

През януари 2006 г. Анджелина признава, че е бременна с първото си дете от Брад Пит и така официално обявява, че са заедно. Тя вече е осиновила две деца, а третото - дъщерята Шайло, ражда през май 2006 г. С годините децата им стават общо шест - с още едно осиновено и близнаците, които Джоли ражда през юли 2008 г. Двамата с Пит стават една от най-обичаните светски двойки.

Шок за всички е новината, че красивата актриса се е подложила на двойна мастектомия през май 2013 г. Тя стига до решението

да премахне и

двете си гърди,

въпреки че е здрава,

след като 6 г. по-рано майка ѝ Маршлин Бертран умира от рак на яйчниците. “Майка ми бореше рака повече от десетилетие и почина на 56 г. Тя се бори достатъчно дълго, за да се срещне с първите си внуци и да ги подържи в обятията си. Но другите ми деца никога няма да имат шанса да я познават и да знаят колко обичаща и милостива беше тя. Моите лекари счетоха, че имам 87% риск от рак на гърдата и 50% риск от рак на яйчниците, въпреки че той е различен за всяка жена”, пише Анджелина в “Ню Йорк таймс”. Там тя разказва подробно как са протекли медицинските процедури, както и че любимият ѝ е бил непрекъснато до нея. “Съдбата ми е отредила партньор в живота, Брад Пит, който ме обича и подкрепя. Към всички, които имат жени или приятелки, които преминават през това, знайте, че вие сте много важна част от прехода. Брад беше в болница Pink Lotus Breast Center, където бях оперирана, през всяка една минута от процедурите. През това време намерихме моменти, в които да се смеем заедно. Знаехме, че това е правилното нещо, което правим за нашето семейство и че ще ни сближи. И така и стана.”

На 28 август 2014 г. в имението си в Южна Франция двамата сключиха брак. Той обаче не продължи дълго - молбата за развод Джоли подаде на 15 септември 2016-а. 

Нейната първа сериозна

връзка е, когато е на 14 г.

Преди да срещне Анджелина Джоли, Брад Пит има много връзки с холивудски актриси. Сред тях са Кристина Апългейт, която го изоставя след 3 месеца заради друг мъж, Джулиет Люис, с която се срещат на снимачната площадка на филма “Прекалено млад, за да умреш”. Едно от най-сериозните му увлечения е Гуинет Полтроу, с която участват в трилъра “Седем”. Двамата са заедно три години - от 1994 до 1997 г., и дори стигат до годеж. “Не бях готова, а той беше прекалено добър за мен. Не можеш да вземаш такива решения, когато си само на 22 г. Не знаех какво правя”, ще разкаже Полтроу по-късно.

След раздялата им Брад Пит не остава задълго сам. През 1999 г. се

запознава с Дженифър

Анистън на среща

на сляпо,

уредена от агентите им. След двугодишна връзка и годеж актьорът и звездата от “Приятели” сключват брак на стилна церемония в Малибу. През септември 2004 г. започват конфликтите - по същото време, в което Брад започва снимките на “Мистър и мисис Смит” с Анджелина Джоли. На 7 януари 2005 г. Брад и Дженифър обявяват публично, че са се разделили. Два месеца по-късно тя подава молба за развод, който става факт на 2 октомври същата година. Много са предположенията за раздялата им - най-силното подозрение е, че Брад Пит е започнал връзка с Анджелина Джоли. Други твърдят, че раздялата е, защото Дженифър Анистън твърдо отказва да има деца. Нито той, нито тя потвърждава който и да е от слуховете официално.

Анджелина Джоли има не един, а два брака зад гърба си, преди да срещне Брад Пит. Първата ѝ сериозна връзка е още когато е на 14 г. Тогава майка ѝ разрешава приятелят на Анджелина да се нанесе в дома им. “Щях или да съм някъде по улиците с гаджето си, или да живея с него в спалнята ми вкъщи с майка ми в съседната стая. Тя направи този избор и така аз продължих да ходя на училище всяка сутрин и да имам безопасна връзка”, ще обясни по-късно актрисата.

Малко след това тя среща британския актьор Джони Лий Милър, когото българските зрители познават от ролята му на Шерлок Холмс в американския сериал “Елементарно, Уотсън”. Двамата си партнират във филма “Хакери” и имат мимолетна връзка. Доста след като приключват работата по филма, те се срещат отново и решават да се оженят. Сватбата им е през март 1996 г. Преди да се събере отново с Джони Лий Милър,

Анджелина

се влюбва в жена

- актрисата и модел Джени Шимицу. “Най-вероятно щях да се оженя за Джени, ако не го бях направила със съпруга си. Влюбих се в нея на секундата”, разказва по-късно Джоли за връзката си с Шимицу.

Актрисата се развежда с първия си съпруг през 2000 г. и още същата година сключва втори брак - пак с актьор, когото среща на снимачната площадка. Това е Били Боб Торнтън, с когото играят заедно в “Контролна кула”. Връзката им е много бурна и снимки на двамата излизат често на кориците на списанията. Анджелина си прави татуировка с името на съпруга си и двамата носят в сувенир кръвта на другия. “Връзката ни беше повлияна от натиска на медиите. Когато се оженихме, аз бях по-известен, но скоро Анджелина се превърна в суперзвезда. Това веднага подейства на нашите отношения”, казва след време Били Боб Торнтън. Двамата обявяват през март 2002 г., че ще осиновят дете от Камбоджа. Два месеца след това се разделят, а разводът им е в сила от 27 май 2003 г. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене