Теодосий Спасов свири на новото издание на “Жълтите павета” с музикант, работил с Майлс Дейвис и Стинг

Теодосий Спасов организира за трета поредна година “Жълтите павета”.

Музикантът Мино Синело, който е свирил на една сцена с Майлс Дейвис, Стинг, Хърби Хенкок и Стиви Уондър, е един от участниците в новото издание на джаз фестивала “Жълтите павета”. Събитието, чийто организатор е Теодосий Спасов, ще се проведе за трета поредна година в Театъра на Българската армия на 7 и 8 октомври. Акцент в него този път е китарата в джаз музиката.

Фестивалът ще бъде открит от гръцко трио, което включва Хаиг Язджиян, който ще свири на уд (арабски музикален инструмент, подобен на лютнята - б. а.), басиста Йотис Кьорцоглу и перкусиониста Вангелис Карипис. След тях на сцената ще излязат кримският китарист Енвер Измайлов, цигуларят от Туркменистан Гасан Мемедов и Стоян Янкулов-Стунджи.

Втората вечер ще открие грузинската група The Shin, която е популярна с това, че в разгара на изпълнението си представя и грузински народни танци. След нея на сцената ще излязат Теодосий Спасов, македонецът Влатко Стефановски и мултиинструментaлистът Мино Синело, които ще закрият музикалния фестивал.

Концертите и в двете вечери ще започват в 19 ч.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене