Участничка в "Евровизия" ще бъде гост на конкурса"Сребърна Янтра"

Лидия Исак е третият молдовски лауреат на конкурса „Сребърна Янтра“, който има честта да представя своята страна на сцената на голямата „Евровизия“. Направи го тази година през май в Стокхолм, включвайки в артистичната си визитка името на великотърновския конкурс, на който 13-годишна печели първата си международна награда. Красивата и гласовита молдованка ще бъде специален гост на 14-то издание на „Сребърна Янтра“, а на 2 октомври от 18.30 ч. в МДТ „К. Кисимов“ r ще направи малък рецитал в рамките на гала концерта на лауреатите.

Лидия Исак е родена през 1993 г. в Санкт – Петербург. През 2015 г. завършва журналистика в Молдовския държавен университет и сега продължава образованието си в Академията за музика, театър и изобразително изкуство в Кишинев в катедрата по поп и джаз вокал. Заедно със своя продуцент Сергей Орлов, дългогодишен член на международното жури на конкурса „Сребърна Янтра“, тя идва през 2006 г. във Велико Търново и печели първата си международна награда.

„Тази награда ми е много скъпа и тя има почетно място в моя дом. Човек никога не трябва да забравя откъде е тръгнал, независимо къде ще стигне“ – споделя Лидия. През 2005 г. Молдова прави дебют на сцената на „Евровизия“ с обичаната група „ Zdob si Zdub ”. Вече 11 години пратениците на малката румънскоезична страна впечатляват с много силни песни и атрактивна визия. Помним представянето на Паша Парфений в Баку' 2012 и Оля Тира в Осло'2010, които преди това триумфално преминаха през сцената на „Сребърна Янтра“.

В Стокхолм Лидия Исак изпя песента «Falling Stars». Не успя да премине до финала, но сам по себе си фактът, че е на "Евровизия", е повече от красноречив за качествата й. Много скоро Лидия Исак и Сергей Орлов ще обявят началото на един нов музикален проект, който вече е в ход и със сигурност ще взриви меломаните. Тогава медиите ще припомнят, че в биографията на молдовската красавица има още много награди, сред които и Гран при от франкофонския конкурс « Chantons , amis » . „Малко търпение, приятели! Лидия е готова за своя голям скок, защото днес не се изисква само глас и визия, а също и много други качества – интелект, харизма, езици... Всичко това Лидка притежава в изобилие! – споделя продуцентът Сергей Орлов, влюбен във Велико Търново и много силно свързан с конкурса „Сребърна Янтра“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене