10 000 гледат супер мотошоу в центъра на София

С атрактивно мото шоу в неделя вечерта бе закрит вторият Extreme Fest на София 2018 - Европейска столица на спорта. Близо 10 000 зрители се събраха около улица Гурко пред Княжеската градина за да проследят уникалните дрифт, карт и мото-стънт изпълнения на професионалисти, които вдигаха адреналина със своите атракции и трикове на две и четири колела.

Майстор пилотите от спортен клуб Mirafiori, водени от дрифт шампиона Александър Язов представиха висша техника по трасето с изградени мост и специални конструкции с висящ болид. Освен Язов, висше майсторство демонстрираха дриф спецовете Стефан Цанков, Стефан Зашев, Росен Цанков, Ангел Харизанов и Ивайло Алексиев. Зрителите бяха впечатлени от мото-стънт изпълненията на майсторите на две колела, които показаха уникални каскади с моторите, допълнени от триковете на четириколките и карт фиестата на Николай Върбицалиев, републикански шампион на картинг и единственият български пилот във Формула Рено.


С дрифт, карт и мото-стън атракциите завърши второто издание на Extreme Fest, организиран от Фондация "София - Европейска столица на спорта" и Столична община. В продължения на три дни десетки хиляди столичани имаха възможност да наблюдават и да опитат множество екстремните активности, практикувани в градска среда и баскет турнира на 3Х3, в който призьорите бяха наградени от президента на БФ Баскетбол Георги Глушков. Всички 18 сета бяха позиционирани в Княжеската градина, около монумента на Съветската армия - бънджи скокове, тест райд на велосипеди Макс Байк, лонгборд, бабъл футбол, състезания по скейт, БМХ и ролери, стена за катерене, скокове върху Airbag и др.


Тази година допълнителен колорит във Феста внесе Карнавалното велосипедно шествие, което оцвети улици и паркове на София. През цялото време двете групи бяха съпроводени от теглени от колела музикални платформи и бяха приветствани от хиляди столичани. След пристигането в Княжеската градина Велокарнавалът стана част от програмата на Extreme Fest. Пъстрото множество се сля с участниците и гостите на Феста, последваха импровизирани състезания и конкурси за „Най-атрактивен велосипед, за „Най-атрактивен костюм“ и за „Най-колоритен малчуган“. В съботната вечер супер атракции демонстрираха майсторите на състезания по скейт, БМХ и ролери, събрали многобройна публика.


Общо над 20 000 души посетиха и участваха през трите дни в Extreme Fest тази година.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене