Гигант расте с един бъбрек

Брок е с метър по-висок от роднините си

Той е 233 см, а е само на деветнадесет години

Брок носи чехли за 1000 долара, докторите казват, че ще прескочи трапа

Дете гигант достигна ръст от 233 см и продължава да расте с невероятни темпове.
19-годишният Брок Браун е на път още като тийнейджър да надмине световния рекорд за най-висок човек. Изключителното постижение от 251 см се държи от турчина Султан Кесен.

Майка му и баба му се грижат за него
Майка му и баба му се грижат за него

Младежът от американския щат Мичиган се ражда огромен, но само с един бъбрек. Още като бебе Брок се откроява от връстниците си с впечатляващи размери. На тригодишна възраст в детската градина момчето е по-едро и по-високо от възпитателките. Лошата новина за семейството му идва 2 г. по-късно. Лекарите диагностицират Браун със синдром на Сотос. Рядкото генетично заболяване се среща 1 на 15 хил. новородени и е причина за ненормалното израстване на децата. Още в най-ранна възраст болните развиват първите симптоми. Увеличават се дланите, ходилата и крайниците. Челото придобива необикновена форма и се разширява за сметка на моториката, която се намалява. Появяват се и първите признаци на умствена изостаналост и липса на социално развитие.

На тригодишна възраст е двойно по-едър от връстниците си
На тригодишна възраст е двойно по-едър от връстниците си

Това не спира Брок да запише висше образование. Коравият младеж е първокурсник и е убеден, че един ден ще се дипломира с отличие. Надежда му дава фактът, че все още е жив. Преди години медиците съобщават на родителите му, че кончината е неизбежна и едва ли ще доживее да изкласи средно. Той не само че опровергава тезата им, но и се чувства в добро здраве. Единствен проблем му прави гръбнакът.
"През цялото време в гърба чувствам остра болка, все едно някой ми забива игли", казва Брок. Болежките са нормални за заболяването му, а лекарите са безпомощни, тъй като заради липсата на един бъбрек не може да пие антибиотици или аналгетици. "Когато навърших 18 г., специалистите останаха без думи. Сега всички са убедени, че животът ми ще е като на нормален човек", допълва гигантът.

Името му е записано в Книгата на Гинес
Името му е записано в Книгата на Гинес

Животът на младия мъж е труден от финансово естество. Харчовете на семейството му за неговите нужди за дрехи, обувки и храна са огромни. За отрицателно време панталоните и ризите му отесняват, а чехлите за краката му се изработват с поръчка и струват над 1000 долара чифтът. Леглото му също е направено специално за него, но и то вече е тясно. За негово щастие местните власти му отпускат средства за най-необходимите вещи, което частично спасява положението.

Приятелите му очакват той да взема рекорда за най-висок човек на планетата
Приятелите му очакват той да взема рекорда за най-висок човек на планетата

"Брок е жизнерадостен, открит и отзивчив, а неговото сърце е толкова голямо, колкото и тялото му", твърди майката на най-високия тийнейджър в света, чието име е записано и в Книгата на Гинес.

Огромният мъж е дете по душа
Огромният мъж е дете по душа

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене