Катето Евро написа книга с рецепти за своята внучка

Катето Евро заедно със сина си Александър Кадиев, жена му Таня и малката им дъщеря Катерина

Катерина Евро закъсня за премиерата на първата си книга с 50 минути. Въпреки това всички гости - нейни приятели и колеги, чинно я изчакаха в литературния клуб “Перото” в понеделник, 26 септември, за да си вземат с автограф нейната “Тетрадка за рецепти и спомени”.

Катето Евро се извини и обясни, че цял ден е била на снимки за ново забавно предаване по bTV, в което участва и Георги Тошев, а сценарист е Любен Дилов. Актрисата пристигна на премиерата заедно със своето семейство - синът ѝ Александър Кадиев, любимата му Таня и малката им дъщеря Катерина.

“Тази книга я написах за моята внучка Кати, за да може тя винаги да си спомня за своята баба. Всъщност преди много години аз получих подобна тетрадка с рецепти от моята майка, но, за жалост, я загубих. В нея бяха записани всички любими рецепти на моето семейство още от баба ми. Сега успях да възродя тази реликва”, разказа пред гостите Катето Евро. За написването на книгата ѝ помагат нейните приятелки Милена Попова и Диляна Шингарова. Трите заедно наемат къща на остров Корфу, където няколко дни готвят, снимат и записват. “Месихме и точихме кори за баница с бутилка узо, която до края на вечерта не оставаше пълна”, добавя актрисата.

Актрисата заедно с Георги Мамалев
Актрисата заедно с Георги Мамалев

“Аз не съм от капризните. Обичам всичко, което майка ми сготви, но най-любими са ми нейните сладкиши”, разказа Александър Кадиев - синът на Катето Евро. “Катето е ханджийка. Тя е от онези хора, на чиято врата в два през нощта да почукаш, ще ти отворят и ще те нахранят. Нейните салати и пълнени чушки са просто превъзходни”, допълни Георги Тошев за актрисата. Тончо Токмакчиев си спомня, че последното вкусно нещо, което е ял, приготвено от Катето Евро, е телешко с бамя.

Катето Евро подписва книги за Тончо Токмакчиев и Любен Дилов
Катето Евро подписва книги за Тончо Токмакчиев и Любен Дилов

В книгата може да бъдат намерени множество рецепти за традиционни ястия като баница и тутманик, но също и гозби като минестроне и десерта “Рошавата Кейт”.

Клуб “Перото” бе препълнен с близки и почитатели на актрисата. Сред тях бяха актьорите Георги Мамалев и Тончо Токмакчиев, Любен Дилов, журналистът Георги Тошев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене