Вижте близначките с една глава. Раби и Руки ще бъдат разделени, но след две години

Сиамските близначки Рабиа и Рукиа може би ще бъдат разделени

Мозъците на момиченцата заключени в един череп

Два мозъка здраво стиснати в един череп! В Бангладеш се раждат невиждани досега сиамски близнаци.
Две момиченца успяват да шокират акушерите още в първата секунда от появата им на бял свят. Сестрите Раби и Руки са родени в Панбна, Бангладеш, близостта им е опасна за техния живот. Близначките са с нормални размери, но за съжаление са обединени от една обща глава. Родителите Таслима и Мохамед и за миг не помислят да се откажат от наследничките си. Даже напротив, младото семейство приема съвсем спокойно новината. Те ще трябва да изчакат 2 години, докато експерти се произнесат дали децата им ще могат да бъдат разделени.

Каката Рафиа помага в грижите за странните си сестри
Каката Рафиа помага в грижите за странните си сестри

Бременността на 28-годишната майка протича нормално до осмия месец, когато я приемат по спешност в близка клиника заради остри болки. Екип от лекари прави цезарово сечение и Таслима едва тогава осъзнава, че нещо нередно се случва с нея и новородените й.
"Изведнъж докторът започна да крещи на екипа да побързат, защото бебетата са две. Следващата реплика ме смрази - дайте им лекарство, за да им спасим живота", разказва през сълзи родилката.

Младата майка бързо се съвзема и обгрижва бебетата
Младата майка бързо се съвзема и обгрижва бебетата

Тогава тя разбира, че освен бройката на децата те са и сиамски близнаци. Майката споделя пред Дейли Мейл, че първо през главата й минава мисълта как ще ги държи и двете едновременно? Как ще ги храни? Дни след нетрадиционната поява на Раби и Руки семейството се окопитва и прави всичко възможно да влезе в нормалния ритъм на живот.

Две тела, два мозъка, съединени от една глава, шокират лекарите
Две тела, два мозъка, съединени от една глава, шокират лекарите

Таслима успява да се възстанови бързо и продължава да преподава в местното училище едва няколко седмици след операцията. Същевременно тя и Мохамед се грижат и за 7-годишната си дъщеря Рафиа. По време на бременността жената се подлага на рутинно ултразвуково изследване, на което специалистите не виждат нищо ненормално в плода. На по-късен етап правят още едно, на което ясно се вижда, че бебето е с огромна глава. Екипът го отдава на събрала се вода в мозъка и изписва лекарства на младата майка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене