Трагичните пластични операции

Споменаването на термина "пластична операция" често буди като асоциация думите "красота" и "подобрение". Но също толкова често в съзнанието изникват и картини с не толкова лицеприятен вид, които са чист пример за неуспешни корекции.

Нещата, които могат да тръгнат в грешна посока след една пластична интервенция не са малко. От това легналият под скалпела да не изглежда така, както му е обещано или както си се е представял, до разместване на импланти, получаване на инфекции, парализа и дори голяма загуба на кръв. При всички случаи, ако дадена грешка е факт, то хирургът е длъжен за собствена сметка да поправи нанесената щета. До голяма степен обаче проблемите след пластични операции не настъпват само при доктори с малък опит, а са резултат от лошия късмет на оперирания, генетиката му, която не позволява белезите да зараснат добре, или са в резултат на дейностите, които е извършвал, докато тялото му още се е възстановявало. И така, вместо да изглеждат по-добре, хората започват да изглеждат странно деформирани.

Най-често опит да се преборят с майката природа правят известните личности или хората с много пари в банковите си сметки. Звездите държат на начина, по който изглеждат и дори за икони като Мерелин Монро се знае, че са били барнати малко тук и там. Но има и такива, които са попрекалили малко с лягането под нож. Ето за това те са и най-използваният пример за това как един опит за "поправка" на дадена част от тялото може да доведе до повече проблеми, отколкото позитиви, но само за очите на околните.

Най-фрапиращият пример е Джозалин Уилдънстейн, която е позната на света като "Жената лъв от Ню Йорк". Тя влиза в порочния кръг на непрестанните пластични операции за да задържи кръшкащия си съпруг. Хваща го с 21-годишна руска моделка, ала вместо да избяга с всичките му пари, прибягва до скалпела. Но вместо да стане по-красива, Джозалин се превръща в чудовище с вид леко намекващ голяма котка. Харчи близо 4 милиона долара за корекции, които карат съпругът й така или иначе да си плюе на петите, оставяйки я сама с травмите по лицето й.

Eксцентричната дама по нищо не отстъпва на Пит Бърнс, вокалистът на станалата хит през 80-те банда Dead or Allive. Той наскоро премина през поредната серия поправки и направи рядко появяване по телевизионните екрани, шокирайки всички с новия си вид. Пит е, меко казано, неразпознаваем със своите корекции на устните, скулите, смаляване на очите, няколко поправки на носа и още кой знае колко хирургични намеси. Не е сигурно дали самият той помни точно колко пъти е лягал под ножа, но е сигурно едно, в едно - от своите редки интервюта, той споделя, че е дал всичките си спестявания, за да изглежда красив. Начинът, по който изглежда сега, очевидно не го притеснява толкова, колкото страхът, че след всички интервенции "лицето му можело да падне". А най-големият проблем, който е имал след операция, бил инфекция на един от многото имплатни в устните му. Гнойта, изтекла от лицето му тогава, напълнила цели две чаени чаши, цялото му лице се подуло, бил на антибиотици и не напуснал пределите на дома си близо 9 месеца. Това принуждава звездата да подаде иск за близо 1 млн. паунда, в който съвсем леко си признава, че въпросния хирург го е превърнал в урод, но така и не спира с опитите да надхитри природата.

Донатела Версаче може и да е едно от главните лица в модния бизнес, но може да се каже, че поне един човек е пирпадал от ужас, щом се е появявала на модния подиум след края на поредното шоу на "Версаче". Тя има множество операции, най-видимите от които са корекции на носа, лифтинг на лицето, уголемяване на устните, ботокс за премахване на бръчките и силикон в гърдите. След множеството интервенции с лазер, кожата на дизайнерката изглежда като направена от восък, а контрастът между опънато й лице крайно се отличава от отпуснатата кожа по цялото й тяло. Ботоксът елиминира всяка една бръчица, дори и когато Версаче се усмихва. Горната й устна пък е драстично по-голяма от долната (за разлика от нормалните хора, чиято долна устна е по-голяма от горната). Друго необичайно в лицето на звездата е носът. Обикновено хората си правят операции за неговото смаляване, но този на Донатела всъщност расте през годините.

Мики Рурк пък е един от първите мъже актьори, който си признава, че си е направил пластични операции. Той е и един от малкото, които съжаляват за решението си, заявявайки, че е отишъл при "грешния човек, за да оправи травмите от боксовата му кариера". При него най-забележима е опънатата кожа на лицето, която според специалистите, ако не се направи професионално, може да коства на човек бакенбардите. Очевидно точно това се е случило на Рурк. Актьорът също така си е присадил коса и повдигане на горния клепач.

Причините защо всички операции, на които се е подложил Майкъл Джексън, са буквално очеизвадни. Има не един или два вица за падащия нос на музикалния гений. Но най-фрапантната промяна, на която Джексън се подлага, е смяната на цвета на кожата. Многократно рязката промяна на цвета на кожата на Майкъл е била оправдавана с рядко генетично заболяване, но за всички е ясно, че това беше капката, с която поп иконата преля чашата на пластичните промени. Според вестник "Дейли Меил" Джаксън е претърпял над 100 операции, 10 от които само на носа. Те не му печелят нищо. Всъщност вече е почти невъзможно да се сетим колко привлекателен е бил Майкъл през 70-те и 80-те, преди всичко да поеме по пътя на лудостта.

Макар и промените да не са драстични при някои звезди обаче, те дълбоко съжаляват, че са легнали под скалпела. Такъв е случаят с певицата Шер, която си прави операция за уголемяване на бюста. За нея операциите, през които преминала, били ад, а самата тя казва в свое интервю, че гърдите й изглеждат по-зле, отколкото преди и се надява "да може да върне времето назад". Камерън Диъз пък от своя страна направила опит с ботокса и се провалила. Лицето й изглеждало толкова странно, че красавицата предпочела да се види как остарява, отколкото да бъде с физиономия, която не е нейна.

С тези звезди списъкът на холивудски икони, които драстично са променили начина, по който изглеждат, но не за добро, не се изчерпва. Той може да бъде допълнен още от Доли Партън, Аманда Лепоре, Линдзи Лолън и дори една от най-големите красавици на големия екран - Меган Фокс.

Ала и на родна земя има звезди, които са се подложили на разкрасителни процедури, които са имали необичаен резултат. Най-фрапираща е Анита Мейзер, която не само разбуни духовете, представяйки България на "Мисис Свят", но и успя да влезе в затвора заради убийство. "Моделката" има по 750 кубика силикон във всяка гърда, като това ги прави с цели 14 см. по-големи от тези на Памела Андерсън. И не само това. Лицето на Мейзер има странна форма, въпреки че самата тя твърди, че не е лягала под ножа, за да коригира нито носа си, нито устните. Дали й вярваме е въпрос на личен избор.

Друга родна звезда, която е имала неприятни срещи с хирурга, е Емануела. Тя също слага силикон в гърдите си, но възниква проблем. Имплантите не били поставени правилно. Следват няколко операции, които са с цел правилното наместване на силикона. Третата,четиричасова операция била успешна, но довела до премахването изцяло на млечните желези на певицата. Естествено, това не й личи, защото има поне 400 кубика силикон във всяка.

С най-големи устни доскоро можеше да се похвали певицата Мария. Днес тя е изместена от също толкова несполучливата Мис Джуки, но остава първата, която се осмели да легне под ножа за подобна интервенция и се опари, предизвиквайки родните разказвачи на вицове да измислят по един и за нея.

Дъщерята на цар Симеон - княгиня Калина, също влезе в класациите за най-несполучливи пластични операции, като основно намесата е върху носа й. Подобно на Майкъл Джексън обонятелният орган на княгинята също почти изчезна след множеството лягания под ножа. Тази нейна несгода беше добре дошла за испанските таблоиди, които веднага я захапаха и така и не спряха да се подиграват на неин гръб.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?

Напишете дума/думи за търсене