Есенни аксесоари за коса

Макар лятото да е на път да си тръгне, това не означава, че трябва да загърбим приповдигнатото си модно настроение.
От друга страна, есента е благодатен сезон за новости в света на аксесоарите.

Пера


Дори да ви звучи екстравагантно, перата правят великото си завръщане и ни връщат към славните години на 20-те от миналия век. Може да си направите диадема с пера или просто да сложите няколко директно в косата, прикрепени с фиби. Идеални аксесоари на прическата ви, ако ще ходите на бар или на музикален фестивал. Може да сложите и по едно перо в конската си опашка.

Пръчки

Не е нужно да сте фенове на азиатската кухня, за да имате винаги подръка бамбукови клечки. И не е задължително винаги да ги ползвате за хранене. Поканете ги на главата си. Може да ги поставите отстрани на кока или да прободете конската си опашка. По-добре изберете по-къси, в противен случай рискувате да хванете военния сигнал на сърбите.

Диадема

Диадемата е подходяща за всяка жена. Подчертава нейната женственост и придава на косата аристократичност. Може да си изберете диадема с перли, с кристали, с други детайли и без притеснение да я съчетаете с пуловер, боти и дънки по тялото.
Ако пък сте тръгнали на купон, тогава рокля до коляното с V-образно деколте е един от компаньоните на диадемата.

Връв

Пенсионирайте обикновения ластик и припознайте класата на кожените връвчици, с които може да озаптявате немирността на конската опашка. Ако не си падате по кожа, подберете връвчици от еластична материя или от гъвкава пластмаса. Не забравяйте да допълните прическата си с подходящи елементи в дрехите.

Шнола


Флоралните елементи винаги са на мода. Ако харесвате цветята, то шнолите с цветя върху тях са част от есенната ви колекция с аксесоари за косата. Те ви помагат да укротите косата си, ако е решила да е немирна, или просто леко да прихванете устрема на кичурите. Ако обичате да носите косата си на плитка, използвайте по-голяма шнола.

Бижу


Самата прическа нерядко е украшение, но пък никога не е излишна щипка за шармантност. Тази есен бижутата са в косата. Най-популярният накит за фризурата е обикновената верижка, която опасва косата като пръстен и може да виси от сплетените ви кичури или да минава през темето и да се спуска към тила.

Панделка


Не може да става дума за мода и да минем без панделката. Независимо дали говорим за дрехи, обувки или аксесоари. Ако не искате да се завърнете в гигантизма на панделките от 90-те, тогава слагайте върху косата си по-малки фльонги. Отиват еднакво на плитки, конски опашки, дори на по-закачливи карета. В момента особено се котират кожените и брокатените панделки.

Фиба


Не може да говорим за аксесоари за коса, а да не намерим място за Нейно величество Фибата. Тя допринася за правилния външен вид на всеки тоалет и прическа. Дали ще е класическа черна, или ще има някакъв животински или растителен вид, дали ще е в странна геометрична форма, фибата е най-добрият приятел на прическата.

Снимки: http://allwomenstalk.com/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене