Трудните въпроси за интервю на Гугъл

СНИМКА: pixabay

Гугъл е задавал тези въпроси на интервю, но са толкова трудни, че в последствие са просто премахнати. Може на интервю да има странни въпроси, които да изглеждат, че нямат отговор и стандарти които ще изхвърят кандидатите от състезанието още на стартовата линия. Гугъл е точният пример за това, с високи стандарти и объркващи въпроси, предава Business Insider. Консултантът Люис Лин е събрал 140 от най-невероятните въпроси, а ние ще ви покажем едни от най-интересните. Хората, на които им предстои да работят там, вероятно са благодарни, че вече няма да им бъдат задавани такива въпроси. Вижте ги:

1. Колко мислите, че струва измиването на всички прозорци в Сиатъл?

2. Защо капаците на уличните шахти са кръгли?

3. Трябва да проверите дали приятелят ви Боб има вашия правилен номер, но не можете да го попитате директно. Трябва да напишете въпроса си на лист хартия, който да дадете на Ева, която да го занесе на Боб и да върне отговора на вас. Какво трябва да напишете на листа, освен въпроса, за да сте сигурни, че Боб ще може да разчете съобщението и Ева няма да може да види номера ви?

4. Колко специалисти по настройване на пиано има в света?

6. Един човек бутал колата си до хотел и изгубил всичките си пари. Какво се е случило?

7. Колко пъти в деня стрелките на часовника се застъпват?

8. Колко прахосмукачки се произвеждат на година в САЩ?

10. Ако един човек набере определена серия цифри на телефона си, какви са възможните комбинации от букви (намиращи се на бутоните), които ще се получат?

11. Смаляват ви до размерите на стотинка, като правят това пропорционално и с масата ви, така че плътността ви да се запази. Хвърлят ви в празен стъклен блендер. След 60 секунди ножовете ще започнат да се въртят. Какво ще направите?

12. Колко топки за голф могат да се поберат в училищен автобус?

13. Обяснете с три изречения какво е база данни на 8-годишния си племенник.

14. Имате две яйца и достъп до 100-етажна сграда. Яйцата могат да са много твърди или много чупливи, което означава, че могат да се счупят при изпускане от първия етаж и могат и да не се счупят от стотния. Двете яйца са идентични. Трябва да разберете как от най-горния етаж може да пуснете яйце без да го чупите. Въпросът е-колко проби са ви нужни, ако ви е позволено да счупите само две яйца в процеса?

15. Заедно с приятел сте на купон, като присъстват общо 10 души (заедно с вас). Приятелят ви се басира, че ще ви даде по 1 долар за всеки човек със същия рожден ден като вас, който намерите. Също така, за всеки човек, който приятелят ви намери и няма същия рожден ден като вас, трябва вие да му дадете 2 долара. Ще приемете ли облога?

16. Трябва да стигнете от точка А до точка Б. Не знаете дали ще можете да стигнете. Какво трябва да направите?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене