Скарлет Йохансон отваря заведение за гурме пуканки в Париж

Снимка: Архив

Холивудската актриса Скарлет Йохансон открива заведение за пуканки в гастрономическата столица на света - Париж. То обаче няма да предлага пуканките в обичайния им вид, а под формата на екзотични гурме ястия, които самата Йохансон възнамерява да поднася на клиентите си.

Пред АФП говорителят на звездата от „Изгубени в превода” дори издаде, че по време на откриването на заведението в събота тя ще предложи на ентусиастите и пуканки с трюфели, пармезан и градински чай, пише БГНЕС.

А ако и останалите сладки и солени предложения в менюто се котират добре, Йохансон се надява да отвори заведения и другаде. Екстравагантната идея е плод на въображението не само на Йохансон, която е върл почитател на пуканките, но и на съпруга й Роман Дурак. За да реализира мечтата си, двойката се е обърнала към известния нюйоркски шеф-готвач Уил Хоровитц, който е помогнал за изготвянето на екстраординерните рецепти.

Всички те ще се приготвят на място, като сред тях, например, са пуканки с морска сол и зехтин, както и с ягоди и сметана. Таймингът на звездата не може да бъде по-добър. В момента във френската столица се наблюдава тенденцията към популяризиране на американската кухня и близо 70% от ресторантите включват елементи от нея в менюто си, показва скорошно изследване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене