Тайнствен тигър броди из Владивосток, полицията се включва в издирването му

Заради падналите листа тигърът не е оставил следи и засега остава в неизвестност.

Властите в руския град Владивосток са готови да отцепят района, в който открият забелязания през нощта тигър, съобщи агенция РИА-Новости, цитирана от БГНЕС. През нощта в полицията са постъпили обаждания за забелязан тигър в някои райони на града.

В издирването са се включили, освен патрули на полицията, и група от службата за контрол на лова. Заради падналите листа тигърът не е оставил следи и засега остава в неизвестност.

Според специалистите тигърът може да се окаже същият хищник, който разтревожи друг град в района, отново без да бъде открит от тръгналите по следите му. Преди седмица местни учени призоваха жителите на град Артьом към повишено внимание заради възможна среща с тигър, след като в местните социални мрежи бе публикувано видео, на което голямото пъстро животно пресича градска улица.

Служителите в местния природен парк, които изгледали видеото, установили, че това е сибирски тигър - голяма котка, вероятно млад и неопитен индивид, влязъл в града погрешка. "Той се страхува и затова се движи през нощта на малки разстояния. Голяма е вероятността шумът на града да накара тигъра да го напусне” , заявиха тогава експертите.

Препоръчано бе на хората, които имат кучета и домашни животни, да ги държат затворени, шофьорите да се движат с по-ниска скорост, за да не се случи трагичен и за двете страни сблъсък.

Не за първи път в най-големия град на руския Далечен изток - Владивосток - се появява голямата котка, напомнят местните власти. Подобен случай е описан през 90-те години на миналия век. Сибирският тигър, известен още като усурийски, амурски или манджурски, е най-едрият сред подвидовете на тигъра и същевременно най-големият представител на семейството на котките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене