ИДИЛ се подготвят с бомби от средновековието, пълни с живи скорпиони

СНИМКА: Архив

Терористи от групировката „Ислямска държава” са подготвили за защитата на иракския град Мосул използвани през Средновековието бомби, пълни с живи скорпиони. Това съобщи членът на Демократичната партия на Кюрдистан Хошави Бабакр, цитиран от vesti.bg.

Северният иракски град е считан за столица на халифата, а операцията за освобождаването му започна в понеделник.

Бабакр посочва, че джихадистите прикрепят експлозиви и към домашни животни.
Междувременно иракските сили “напредват по-бързо от очакваното” към Мосул, каза иракският министър-председател Хайдер ал Абади по видеоконферентна връзка пред международен форум за бъдещето на Мосул, съпредседателстван от Франция и Ирак.

Присъстват представители на около 20 държави, сред които са САЩ, Турция, Иран, страните от Персийския залив и членките на ЕС.

Днешните разговори ще бъдат последвани от нова среща в Париж идния вторник, когато военните министри на държавите, участващи в международната коалиция, ще преценят какво е постигнато до момента при офанзивата срещу Мосул.

В северния иракски град в понеделник започна офанзивата за освобождаване от джихадистите, водена от правителствените сили на Ирак, кюрдските военизирани формации пешмерга, подкрепяни по въздух от самолети на водената от САЩ коалиция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?
Уличен артист подари своя картина на Сара Джесика Паркър

Напишете дума/думи за търсене