Изследване: Домакинската работа отнема близо осем години от живота на човек

Снимка: Архив

Домакинската работа отнема близо осем години от живота на средностатистическия човек, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване сред 2000 души, направено във Великобритания.

Данните от изследването сочат, че хората обикновено отделят малко под три часа дневно на дейности като чистене на къщата, пазаруване на храна и дори разхождане на куче. Това се равнява на 20 часа и 55 минути седмично, 45 дни годишно или 7 години и 10 месеца от живота на средностатистически индивид.

Всеки пети анкетиран твърди, че ако не е толкова зает, би домакинствал повече. Един на четирима участници в допитването пък споделя, че върши с удоволствие домакинската дейност.

Проучването разкрива, че най-много време - 4 часа и 13 минути седмично, отнема готвенето. Следват прането на дрехи - 1 час и 42 минути, седмичното пазаруване нахрана - 1 час и 40 минути, миенето и чистенето на кухнята - 1 час и 38 минути изаниманията в градината - 1 час и 26 минути.

Най-неприятните домакински дейности според анкетираните са чистенето на фурната, миенето на прозорците, чистенето с прахосмукачка, бърсането на прах и отстраняването на мухъл.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене