И VW с електрическо бъдеще

На салона в Париж шефовете на Volkswagen уверено обявиха, че бъдещият сериен изцяло електрически модел I.D. ще има такова значение за компанията, каквото има емблематичния Golf. Прототипът I.D. може да изминава между 400 и 600 км с едно зареждане и до 8 години трябва да стане и напълно автономен автомобил. Според плановете на германците тогава гигантът трябва вече
да продава
по 1 милион
електрически
возила на година
Електрическият концепт I.D. е дълъг 4100 мм или със 155 мм по-малко от Golf. Широчината му е 1800 мм, а височината - 1530 мм. Mеждуосието възлиза на уникалните 2750 мм, което е със 130 мм повече от това при Golf.
Серийните електрически модели на VW ще ползват нова и създадена специално за тях платформа Modular Electric Drive Kit. Тя се отличава с къси надвеси и голямо междуосие, като също така ще позволява и голям ъгъл на завиване на предните колела и благодарение на това диаметърът на завой ще е едва 9,9 метра. Електрическите коли на немците ще имат плоска литиево-йонна батерия, вградена в пода, която снижава центъра на тежестта на автомобила.
Голяма иновация е това, че батерията ще се зарежда на 80% само в рамките на 30 минути.
Концептът може да се движи и без помощта на шофьор. С натискане на логото Volkswagen в центъра на волана автомобилът преминава от режим на каране в режим на автономно движение (I.D. Pilot).
I.D. използва 4 лазерни лъча, които са монтирани на покрива и индикират в синя светлина, че автомобилът е в автоматичен режим. I.D. установява другите участници в движението не само с помощта на тези скенери, но и посредством сензори за ултразвук, радари, странични и предна камера.
Още много новини от салона в Париж, както и всичко най-интересно от света на автомобилите и моторите може да видите
в най-новия брой на списание “Авто Тренд”,
който е на пазара от 19 октомври, сряда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене