Певицата Прея свали 17 килограма за една година, избягва въглехидратите

Владислав Филипов

“Общо взето, ям това, което ми харесва”, казва за диетата си певицата Прея, която с всяка следваща песен показва все по-фина фигура. Тя не спазва строг режим и не се вманиачава, мъчейки се да изкорени всяка храна с малко повече калории от менюто си. Единственото, което прави, е да следи количеството, което хапва.

Най-голямото ѝ

изкушение са

пържените картофки

Е, стреми се да не са част от менюто ѝ всеки ден, но това далеч не значи, че се отказва от тях завинаги. По-скоро ги използва за добра мотивация. Картофките са част от малките награди, които си позволява, когато дълго време се е хранила както трябва.

Признава си, че понякога трудно спазва режима особено около празниците. “Не съм от хората с желязна воля, но се старая”, казва певицата. И това старание ѝ се отплаща. Хем се чувства много по-добре физически и има повече енергия през деня, хем придобива по-голямо самочувствие, а в нейната професия това е много важно. Да не забравяме и резултатите.

Досега е отслабнала

със 17 кг, а е

започнала

преди малко повече

от година

Най-голямата част свалила още в началото на режима. Сладкишите са табу в менюто ѝ. Но не се еотказала напълно и от тях, а ги добавя към малките неща, с които заслужено се награждава.

Това не ѝ пречи особено, защото подслажда менюто си с плодове. За този сезон предпочита ябълки и цитруси. “Обожавам плодове и зеленчуци, мога да ги ям до безкрай, дори да са едни и същи”, казва певицата. Много обича доматите, чийто сезон, за съжаление, свърши.С тях през лятото си правила различни видове салати - шопска, овчарска и, разбира се, такива, чиито рецепти сама създавала.

Добавяла плодове,

най-често нар, който

много ѝ допада

Прея невинаги е имала навика да закусва главно защото обичала да си поспива до късно. Сега обаче не пропуска да се храни сутрин, и то с нещо, което да ѝ даде много енергия и да я държи сита по-дълго време. Понякога това са овесени ядки или пълнозърнест хляб.

Най-често обаче закусва яйца. И то по всевъзможни начини. “Аз съм от тези хора, които не обичат рутината, затова гледам всеки път да ги правя по различен начин”, казва певицата. Намира ги за най-вкусни варени, но често ги прави на омлет или на очи. Понякога дори си приготвя яйчени мъфини. Слага във форма за мъфини яйца и зеленчуци, а след това просто ги изпича.

Обядът и вечерята на Прея също са толкова разнообразни, колкото закуската. С тях също се

стреми да набави на

организма си колкото

може повече

протеини през деня

“Открих, че за мен най-добре работи да избягвам колкото мога въглехидратите”, констатира певицата. Затова и често хапва месо. Сред любимите ѝ са рибата, пуешкото, пилешкото и телешкото. Последното певицата все още не се е научила да приготвя много добре, защото го намира за пипкаво.

Въображението на Прея в кухнята е породено от любовта ѝ към готвенето.

“Това е едно от

най-любимите ми

занимания. Почти

наравно с музиката”,

казва със смях изпълнителката. Дори когато в хладилника си няма почти нищо, винаги успява да измисли интересна рецепта. Никога няма план, когато готви. Импровизира и почти винаги е доволна от резултата дори когато не знае как точно трябва да изглежда ястието.

Но не всеки експеримент в кухнята има сполучлив завършек. “Проваляла съм се няколко пъти”, признава певицата.

Ахилесовата ѝ пета е

готвенето на авокадо

Преди няколко дни си направила прясна салата, която обаче не ѝ допаднала много. Затова решила да запържи съвсем леко карфиола в нея, за да стане по-хрупкав. Забравила, че е сложила авокадо, и полученият резултат хич не ѝ харесал. “Опитахме се малко да хапнем, но просто не беше приятно.”

Най-голямата ѝ беля в кухнята е запалването на котлона. “Може би два, три пъти, без да се опитвам нещо да фламбирам”, казва през смях певицата. За радост, не се е стигало до сериозни последствия, а до забавни моменти, за които си спомня с усмивка.

Любовта ѝ към готвенето се зародила още в тийнейджърските години на певицата. “Сигурно първото ми ястие е било спагети”, казва Прея. Днес може да ги приготви по хиляди начини и се радва, че хората са склонни да ги опитат. Приятелите ѝ например знаят, че тя е фен на храните с ексцентрични вкусове, и понякога трудно свикват с кулинарните ѝ похвати. Но пък са наясно, че обича разнообразието. Дори

харесва броколите и

брюкселското зеле,

които повечето хора не желаят да близнат.

НЕЙНАТА РЕЦЕПТА

Пица без тесто

ПРОДУКТИ

1 купичка суров карфиол

1 разбито яйце

1/2 купичка настъргано сирене (чедър, моцарела, ементал)

щипка сол, риган, пушен пипер, чесън на прах

кашкавал на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загрейте фурната на 230 градуса. Почистете дръжките на карфиола и листата му. Смелете го в блендер или го настържете на едро ренде, докато получите 1 купичка наситнен продукт. Прехвърлете го в удобен съд и добавете разбитото яйце, сиренето и подправките. Разбъркайте, докато всичко се хомогенизира добре. Разнесете сместа върху намазана със зехтин тавичка, като си помагате с ръце, стремейки се да оформите кръг. Намажете основата със зехтин и запечете за 15 минути.

Извадете от фурната, покрийте със сос и плънка по желание и запечете на грил или само на горен реотан, докато се разтопи кашкавалът. Поднесете пицата топла.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене