Красавицата Мазе обяви край на кариерата си през сълзи

Тъжна новина предшества сезона в алпийските ски, който започва с гигантски слалом за жени утре в Зьолден.

33-годишната словенска красавица Тина Мазе сложи наистина край на кариерата си, като ще направи само едно последно състезание в Марибор през януари. Тина обяви това през сълзи в алпийския курорт.

Мазе има 2 златни и 2 сребърни олимпийски медала и държи рекорда за най-много спечелени точки в световната купа - 2414 през 2013 г.

Също като Мазе и Боде Милър е в Зьолден, но няма да стартира в неделя при мъжете. Причината е, че иска да кара с новата марка “Бомбър”, но от бившия му спонсор “Хед” не разрешават. “Два пъти разговаряхме с него. Той е съгласен, че имаме право, но търси вратичка. Чух, че мислел да ни съди, и му пожелавам успех”, каза собственикът на компанията Йон Елиаш.

Марсел Хиршер пък стана за трети път носител на наградата “Златният скиор” за номер 1 през миналия сезон. Това е за трети път в кариерата му. Повече има само Пирмин Цурбриген - 4, а колкото него имат Карл Шранц, Алберто Томба и Ингемар Стенмарк.
Най-добрият ни алпиец Алберт Попов направил страхотна подготовка на гигантски слалом, защото имал контузия на ръката в началото на сезона, която попречила на тренировките в слалома. Това лято той се готви изцяло с германския национален отбор, което му помогнало изключително много.

“Заради това очаквам с огромно нетърпение старта в неделя. Надявам се това да е сезонът, в който да пробием”, каза Алберт.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене