Британски фотограф подрежда изложба, за да спаси селско читалище у нас

Един от портретите, правени от Тим Клинч в Миндя

Британец, носител на многобройни фотографски награди, подрежда изложба в столичен арт център, за да помогне за спасяването на местното читалище във великотърновското село Миндя.

Тим Клинч си купил къща в красивото балканско селце преди 10 години и оттогава това е неговия дом.

За проблема с липсата на средства за ремонт на течащия покрив разбрал от председателката на читалището. Тим решил да заснеме хората на селото и околностите му и да ги покаже в благотворителна изложба, с която се надява да се съберат необходимите средства. Те възлизат на около 40 хиляди лв. за подмяна на всички керемиди на читалището преди зимата. Така се ражда проектът "Миндя - портрет на едно село".

"Работата ми позволи да се доближа до хората, да разбера начина им на живот и да вляза в къщите им. Снимахме хората, докато си правят компотите, докато готвят, бе просто прекрасно!", споделя фотографът.

Професионалната работа на Тим Клинч е свързана с фотография на пътувания, интериор, храна, снима за престижни списания в Европа и Съединените щати и има публикувани над петдесет книги. Пише редовна рубрика в списанието 'Black & White Photography" във Великобритания. През своята 40-годишна кариера той обикаля почти целия свят, като основно работи в Испания и Франция, преди да се установи у нас.

Изложбата му "Миндя – портрет на едно село" ще бъде показана в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център, от 10 до 27 ноември, в рамките на Фестивал за фотография, хора и идеи.

Британецът има идея да представи фотографиите и във Велико Търново.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене