Софиянец прави програма за дървосекачи в шоуто на Доли Партън

Доли Партън избра софиянец да създаде програмата на шоуто ѝ Lumberjack Adventure (“Приключение за дървосекачи”) в американския град Пиджън Фордж, щата Тенеси.

Легендата на кънтри музиката влага 26 милиона долара в развлекателния проект и кани Иван Стойнев за творчески директор при подбора на участниците и номерата.

“През януари Доли

купи един стар хотел

в града

Събори го и на негово място построи голяма зала - Dinner Show (нещо между театър и ресторант). Оборудвана е с най-модерното осветление и озвучаване. Тази зала, обзаведена изцяло в кънтри стил, е с голяма сцена и 900 места за зрители”, пояснява Стойнев, който отдавна живее в Щатите.

В цената на билета около 40 долара влиза вечеря и шоу. Сцената е декорирана с огромно воденично колело. Най-впечатляващото е, че дървеният под се прибира с механизъм и отдолу се оказва басейн, където се разиграва най-веселата част от програма с дресирани кучета.

Спектакълът е изпълнен с много виртуозни акробатични номера, а гвоздеят са дървари, които се състезават, режейки огромни дървета за секунди. Зрелищното шоу е час и половина и в него участват само циркови и театрални топартисти, поканени специално от Иван Стойнев.

Музиката на цялото шоу е

композирана и

изпълнена от

Доли Партън

и всеки път върви на запис. Тя пяла на живо на откриването на Lumberjack Adventure и буквално минути след края е хукнала за поредния си концерт. Неостаряващата певица вече е на 70. Тя е в страхотна форма и не спира активната си концертна дейност из Щатите. Иначе по време на спектаклите Доли Партън не пее, нито участва по някакъв друг начин.

“Работих по 14 часа на ден с професионалисти от САЩ, Русия, Венецуела, Мексико, Унгария и Куба, докато стартираме представлението. Доли Партън е много приятна жена и с нея се работи лесно, защото знае точно какво иска”, разказва Стойнев.

Той е силно впечатлен от нейната личност: “На всяко новородено бебе в града тя подарява по една книжка всеки месец в продължение на 5 години. Това са 60 книги на дете! За мен беше удоволствие и привилегия да работя с Доли!”

Как пък звезда от

ранга на Партън се

свързва точно с наш

Иван за проекта?

След 38 години в шоубизнеса, 23 от които в САЩ, с едни от най добрите компании като Ringling Brothers Barnum & Bailey Circus и Big Apple Circus, Стойнев си създадва добро име на международния пазар. Компания от Лас Вегас, натоварена да събере екипа по цялостното изграждане на театъра, го кани за творчески директор.

Иван Стойнев започва цирковата си кариера още на 13 години, а през 1978 г. става член на легендарната трупа “Кехайови” и с нея пътува по цял свят до 1992 г. В момента той работи в университета на Илинойс като асистент-режисьор за Gamma Phi Circus – колежанска програма с преподаване на циркови изкуства.

Сцени от изпълненията на виртуозни циркови артисти.
Сцени от изпълненията на виртуозни циркови артисти.
Иван Стойнев и Доли Партън по време на създаването на шоуто
Иван Стойнев и Доли Партън по време на създаването на шоуто
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене