Ансамбъл "Сливен" моли Бойко Борисов да го спаси

Ансамбълът за народни песни и танци „Сливен“ изпрати зов за помощ до премиера Бойко Борисов. Снимка: ensemblesliven.4stupki.com

Ансамбълът за народни песни и танци „Сливен“ изпрати зов за помощ до премиера Бойко Борисов, съобщи БНР. В отвореното писмо се казва, че предстоящото съкращаване на щата и бюджета на ансамбъла на практика означава закриване на професионалната културна институция, която е с 60-годишна история.

В писмото до премиера Борисов танцьорите, певците и музикантите от Ансамбъл „Сливен“ настояват Министерството на културата (МК) да дофинансира културната институция, каквато практика има и в други фолклорни ансамбли в страната.

Бюджетът на ансамбъла за 2016 г. е 475 хиляди лева и по думите на директора Магдалена Луканова, досега е бил достатъчен, без да бъде разточителен. Тревогата е идва от предстоящото му двойно съкращение: "И към днешна дата ние работим със санитарния минимум за дейността ни - с 45 човека колектив, който включва оркестър, хор, танцов състав, корепетитори, гардеробиери, директор. Сега емблемата на град Сливен е пред закриване поради орязване на бюджета с 50 процента в резултат на лошото финансово състояние на общината - ансамбълът на практика не може да съществува."

Писмо с молба за помощ ще бъде изпратено и до националния омбудсман Мая Манолова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене