Люпко Петрович напусна "Левски"!

Люпко Петрович

Люпко Петрович сюрпризира шефовете на "Левски" - въпреки че клубът е на първо място в класирането, сръбският специалист напусна. Нещо повече - направи го часове преди домакинството на "Берое", отказвайки категорично да води отбора. 

В 17,30 "сините" излизат срещу старозагорци на "Герена". "Левски" ще бъде воден от Асен Букарев.

Петрович събра футболистите си в съблекалнята непосредствено преди мача и им обяви решението си. 

След това синът на собственика Спас Русев - Емил Русев, и спортният директор Станислав Ангелов са опитвали да разубедят Люпко. Сърбинът обаче категорично е отказал да промени решението си.

Официално ситуацията вероятно ще бъде представена като раздяла поради здравословни причини. Самият Петрович имал медицинско за преживян голям стрес от натрупаното сериозно напрежение в работата му през последните седмици. 

Действителната причина за неговото решение обаче е друга - ден преди мача с "Берое" новият изпълнителен директор на "Левски" Диана Иванова и новият финансов директор Красимир Иванов обявяват пред футболистите, че няма да получават премии, тъй като клубът не разполага с финанси. Това веднага довело до разваляне на атмосферата в съблекалнята. А несъгласният с действията на ръководството Петрович решил, че това е капката, която прелива чашата на търпението му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене