Една легенда се завръща

Истинска радост за феновете е излизането на “Хари Потър и прокълнатото дете” – литературната адаптация на пиесата на Джак Торн. Базирана на оригинална нова история от Дж. К. Роулинг, Джон Тифани и Джак Торн, книгата пренася читателя деветнайсет години след като за последно е “видял” Хари. А момчето с белега вече е претоварен с работа служител на Министерството на магията, съпруг и баща на трима ученици.

Изключително остроумно и интригуващо е представен този образ на вече зрелия магьосник, съхранил ценностите от детството, но и станал жертва на всекидневието и ангажиментите. И докато Хари се бори с миналото си, което все още го преследва, неговият най-малък син Албус се опитва да приеме тежестта на семейното наследство, което никога не е искал. Минало и настояще застрашително се сливат и бащата и синът ще се сблъскат с истината, че тъмнината често идва от най-неочаквани места.

В историята се забърква и синът на Драко Малфой, който за изненада не става враг на сина на Хари, а негов пръв приятел. Какво ги свързва ли? Недоволството от бащите им и вечното желание да им се противопоставят. Феновете се надяват, че с “Хари Потър и прокълнатото дете” Роулинг ще постави началото на нова поредица за любимия им магьосник, но засега авторката категорично отхвърля тази възможност. Само в първите три дни след пускането в продажба на книгата бяха купени 700 хиляди копия в Обединеното кралство. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене