Николо Коцев със световна премиера "Нострадамус"

Рок операта ще бъде показана на 18 и 19 ноември

Николо Коцев ще направи световната премиера на рок операта си “Нострадамус” в Русе. Спектакълът ще бъде представен в два поредни дни - на 18 и 19 ноември.

Събитието се прави съвместно с маестро Найден Тодоров и Държавна опера - Русе, на чиято сцена творбата ще дебютира.

Николо Коцев издава “Нострадамус”

като студиен запис

преди 15 години

Творбата се появява на двоен диск, отразен в световните медии и продаден в над 50 хиляди копия.

В проекта участват големи музикални имена. Сред тях са Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлс, Дуги Уайт, Йорн Ланде и др. В ритъм секцията участват и други легенди от световната сцена - Йън Хаугланд, Мик Микаели и Джон Ливън от “Юръп”.

В постановката, която ще се реализира за първи път на българска сцена, публиката ще види Звезди Керемедчиев от “Ахат” в ролята на Инквизитора. В Нострадамус ще се превъплъти Александър Атанасов от “Кикимора”, роля ще има и вокалистката на “Дърти Пърчис” Амалия Ненова. Всъщност екипът е международен. На българските участници ще партнират шведските музиканти Томас Викстрьом и Бьорн Лодин и Мехмет Кая от Турция.

Актьорът Ненчо Балабанов ще бъде разказвачът на историята.

В постановката участва група “Кикимора”, към която се присъединяват двама гост-музиканти. Ще звучат изпълненията на създателя на “Нострадамус” Николо Коцев - на китара, Ангел Дюлгеров - китара, Антоний Георгиев и Радослав Тодоров - клавишни. На ударните е Николай Тодоров и Николай Цветков - бас. В спектакъла публиката ще види също оркестъра, хора и балета на Държавна опера - Русе. Режисьор е Орлин Дяков, а диригент - Найден Тодоров.

Световната премиера съвпада и с 450-годишнината от смъртта на френския пророк Мишел де Нострадамус.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене