17 неетични и дори нелегални трикове, които използват хората, за да си улеснят живота

Нещата са невинаги такива, каквито изглеждат. СНИМКА: Pixabay

"Ако бихте могли да надиграете системата, бихте ли?", питат от Business Insider.

Винаги има и по-лесен изход, но той може и да не е най-етичният. Много често системата може да бъде прецакана, защото и тя е човешка разработка, а всеки допуска пропуски. Има хора, които са склонни да се възползват от тях и по този начин да улеснят живота си. Ето някои от най-честите хитрини, с които си служат в ежедневието:

1. При счупване на някакъв уред, най-лесно е да се закупи същият такъв и да се заменят, а повреденият да се върне за възстановяване на средствата.

2. За да не се плаща за престой в даден гараж, може да се изтегли ново билетче за вход непосредствено преди напускането му.

3. Тегленето на стоки на самостоятелен кантар в големите вериги магазини е предпочитано занимание за тези, които искат да спестят от грамажа.

4. Да се намалят реалните години на детето, за да го таксуват по-малко в увлекателни паркове или обществен транспорт е нещо типично.

5. При поръчка на напитка във верига кафенета, в които касата е преди мястото, на което се получава поръчката, много хора взимат своята, а след това и допълнително, като твърдят, че не са се сдобили все още с нищо.

6. Хапване в големите хотели по време на закуска на шведска маса, без да бъдат гости на веригата, не е никак трудно. Влизат уж само, за да се разходят, а след това просто се присъединяват към тълпата в ресторанта.

7. Някои ресторанти за бързо хранене, които държат изключително много на краткото време за обслужване, рискуват част от ястията им да не бъдат заплатени. Случва се купувачите да са двойка и докато единият поръчва и взима храната, другият да плаща. Така, когато дебитната карта се окаже с недостатъчна наличност, порцията вече може да е изядена.

8. Купуването на билет за кино позволява влизането в него. На входа на самите зали обаче няма допълнителен контрол, което дава възможност на посетителите да странстват из различите салони и да гледат няколко филма в един ден.

9. Подсигуряването на допълнителна ръчна чантичка по време на полет се случва чрез изискване на подаръчна торбичка от магазина за сувенири, преди гейта.

10. Закупуването на скъпи дрехи за определено събитие, след което тяхното връщане обратно в магазина е достъпна практика. Възможността за отказване от покупката в определен срок, позволява на купувачите да ги употребят поне веднъж и ако не премахнат етикетите по тях, да ги върнат.

11. Прочитането на новини, които изискват онлайн абонамент, е възможно, когато се изтрият бисквитките в съответния браузър.

12. Закупуването на стоки с намаление се случва при представянето на студентска карта, дори и след завършване. На много от тях няма посочена дата на изтичане, а само такава за издаване.

13. Да се използват монети с по-ниска стойност, но със същата големина като тази на изискващите се, е честа практика.

14. Най-прекрасните и чисти градски тоалетни са в скъпите хотели. В много от тях няма поставено лице, което да следи за подобна злоупотреба.

15. Понякога самолетните билети за определени дестинации са доста по-скъпи от други. Има възможност да се спести солидна сума, ако се налага да пътувате до даден град, а той се явява място за прикачване в друг полет, чиято цена е много по-ниска. Така със закупуването на билет от точка A до C, е възможно пътуващият да слезе на B.

16. Закупуването на по-голяма паста за зъби дава шанс в нейната кутия да се скрие и четка за зъби. Така последното ще бъде безплатно.

17. Присвояването на детайли за абонамент на списание е лесно във всяка една чакалня или лоби бар. Една снимка на данните, които са били използвани за доставка, е достатъчна.

Превод и редакция: Зорница Йосифова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене