Саманта Фокс, Си Си Кеч и Сандра в София, за първи път трите на една сцена

Саманта Фокс през 2012 г. в България

Саманта Фокс, Си Си Кеч и Сандра - трите най-известни дискозвезди от 80-те и 90-те години на миналия век ще се съберат за първи път на една сцена.

Това ще се случи на концерт на 29 април 2017 г. в зала “Арена Армеец”, който е първият на платформата HITS ONLY.

И трите дискокралици са

гостували в

България,

но никога заедно

Си Си Кеч идва у нас още през декември 1987 г. Тогава тя изнася рецитал от няколко песни в зала “Универсиада”, който е заснет от Българската национална телевизия и излъчен за първи път на 4 януари 1988 г. малко след 22 ч. След това е повтарян многократно до края на годината по желание на зрителите. Рециталът се възприема като истинска сензация по онова време.

Истинското име на холандката е Каролина Катерина Мюлер. С него се изявява в най-ранна детска възраст, когато започва да пее.

За голямата сцена я

открива Дитер Болен

от “Модърн Токинг”

Впрочем половинката му в дуета - Томас Андерс, ще изнесе концерт у нас съвсем скоро - на 14 декември.

Пробивът на Си Си Кеч се случва през 1985-а с излизането на дебютния й сингъл I Can Lose My Heart Tonight. След този успех тя изкарва 5 албума и 12 хита в топ 20. Евъргрийни стават Cause You Are Young, Strangers By Night, Heartbreak Hotel и много други. След момент на кратка пауза Си Си Кеч възобновява кариерата си и от края на 90-те не е спирала с участията си по целия свят.

Саманта Фокс е идвала у нас два пъти, и то само за последните 5 години. В средата на октомври 2012 г. тя бе поканена да пее в столичен клуб. Тогава Саманта обърна специално

внимание на Любо

Ганев, на когото

поднесе микрофона,

за да пеят в дует. В края на шоуто волейболистът успя да вземе автограф върху списание “Плейбой” с гологърдата Саманта на корицата.

Сексбомбата се върна отново у нас в края на януари 2014 г. заедно с колежката си Сабрина Салерно. Тогава двете направиха тайно посещение в столичен клуб. Това стана ясно от фейсбук профила на Сабрина, която бе написала: “Малки моменти на радост с приятелката ми Саманта Фокс вчера в София”.

Вероятно партито тогава е било частно, тъй като липсваше каквато и да било реклама за гостуването на дискобогините.

За разлика от Си Си Кеч, Саманта Фокс никога не се е ограничавала само до пеенето пред публика. Британката също така бе актриса, еротичен модел и дори автор на песни за други изпълнители.

Популярна става през 1986 г. с хита Touch Me (I Want Your Body), който става номер 1 в 17 държави, а тя се превръща в секссимвол за едно цяло поколение. През 1988 г. получава номинация за най-добра изпълнителка на наградите Brit. Днес тя може да се похвали с 8 албума и десетки хитове, които я правят една от най-големите звезди от края на 80-те. Тя е и първата британска певица с три хита в американския топ 20.

Първата поява у нас на Сандра също е преди 10 ноември, но доста преди тази на Си Си Кеч. Като съвсем млада тя вече е

била в България

като част от

момичешката

дискогрупа

“Арабеск”

Тя е сформирана във Франкфурт през 1977 г., но скоро са изгонени две от певиците и в бандата влизат Сандра, която няма и 16 г., и Ясмин Фетер, които са присъединени към оригиналната певица Михаела Роуз. През следващите 6 години момичетата пеят сладникави хитчета в Европа, но стават по-популярни в страни като бившия СССР, където пробиват втори след “Бони М”, и особено в Япония, което им носи сериозни приходи. За шестте години, докато са заедно, издават общо десет албума.

Докарва я легендарният тв режисьор д-р Младен Младенов за участие в новогодишната програма. После се разделят на дует “Руж” и Сандра, която поема по пътя на соло кариерата. Тя никак не е притеснена, защото успява да свали амбициозния продуцент Майкъл Крету. Родената в граничния с Франция германски град Саарбрюкен и румънският бизнесмен, чието истинско име е Михай Крецу, първо започват да работят, после стават гаджета, а накрая минават под венчило.

Майкъл Крету - както е артистичният псевдоним на Крецу, е в основата на успеха на първия самостоятелен хит на Сандра - “Мария Магдалена” през 1985 г. Сладкото момиче с чип нос

вкарва своята песен

в класациите на

21 страни по света

В Швеция като сингъл парчето продава повече от всяка отделно взета песен на самите “Бийтълс”. Пробивът във време, когато други женски вокали като Мадона и Уитни Хюстън са на върха, никак не е лесен, но Сандра успява. Триумфът е толкова голям, че следващите песни, лансирани от нея, веднага стават хитове. В България най-много е харесано парчето HiHiHi.

Вторият път, когато Сандра идва у нас, е преди изборите през 1990 г. за пищен концерт на националния стадион „Васил Левски”.

Билетите за концерта, който ще събере на една сцена у нас Си Си Кеч, Саманта Фокс и Сандра, са в продажба от вторник. Промоционалните билети са на цени от 35 и 45 лв., като след изчерпването им ще се продават за 50 и 60 лв.

Си Си Кеч днес
Си Си Кеч днес
Сандра
Сандра
Сандра
Сандра
Сандра
Сандра
Си Си Кеч преди години
Си Си Кеч преди години
Сандра
Сандра
Си Си Кеч
Си Си Кеч
Саманта Фокс (вляво) на гостуването си в България през 2014 г.
Саманта Фокс (вляво) на гостуването си в България през 2014 г.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене