Защо богатите често фалират – осем най-популярни причини

Много често можете да чуете история за някой сбогат човещ, който след неуспешен ход в бизнеса, едва намира средства, за да преживее. Можем ли да определим кои са най-популярните причини, които карат богатите мъже или жени да загубят своя статус и да фалират?

- Неуспешен бизнес – приемате ли, че идва един момент, когато бизнесът вече не е плод на планиране и на преценка , а повече на риск. Желаете да се развивате, хрумва ви една идея, не мислите за парите, които ще ви са нужни, за да се случи тя. Един грешен ход и сте на дъното. Никой не ви гарантира, че ще изплувате. Поне сте опитали...

- Не сте си плащали навреме сметките? Колкото и да ви се струват ниски лихвите, не си струва да ги плащате, както и да ги трупате. Нормално е да вземете barzi krediti за комуналните сметки и след това да ги покриете набързо, без да плащате лихви.

- Лоша финансова дисциплина, харчите повече, отколкото печелите. Печелите по-малко, отколкото харчите – ако влезете в този омагьосан кръг, то краят за вас е много близо. Не успеете ли да се спрете, очакват ви неприятности.

- Втурвате се в инвестиция, която не можете да прецените и да обмислите. Планирате да купите скъп имот, който да изплащате с бъдещите си приходи. Но какво, ако случайно ви се случи така, че те не са така изобилни. Очаква ви неприятна изненада.

- Вторачване в материалното е най-лошото, което може да ви се случи. Ако преди сте консумирали, за да живеете, сега живеете, за да консумирате и това ви убива. Бавно и славно, сред планини от разкош.

- Измамили са ви. България е, а хората с по-добри възможностиса винаги под прицела на по-бедните им приятели и роднини, които гледат да ги оглозгат до шушка. Не се поддавайте на лошия капан на състрадателността. Проверявайте по няколко пъти това, което ви се казва. Особено ако ви искат пари в заем. Оставете банките и небанковите кредитни институции да си вършат работата и не се престаравайте.

- Отпуснали сте му юздите и си живеете живота, пилейки с широки пръсти. Все някога торбата с парите ще свърши, бездънните кредитни карти ще изпищят на червено, стотинките по джобовете могат и да не стигнат за кафе и пакет цигари. Лошо, нали?

- Колкото и парадоксално, най-бързият начин да обеднеете, както и най-коварният – да бъдете свръхспестовен. Пари иматте, но не ги харчите. Отлагате всичко за утре, сигурни сте, че ще живеете утре, а днес още можете да изстискате от себе си. Наистина ли?

Живейте сега, разумно и в хармония със себе си. Това са сякаш най-важните неща в живота.

http://burzi-krediti.com

Напишете дума/думи за търсене