Мобилният Google Chrome вече може да изтегля музика и видео

Снимка: Pixabay

Мобилната версия на браузъра Google Chrome вече има възможност за изтегляне на музика и видео, които да бъдат слушани и гледани офлайн, без достъп до интернет. Информацията е от официалния блог на корпорацията.

Новата версия на браузъра 55.0.2883.84 дава възможност и за споделяне на изтеглените файлове с другите потребители. Засега това важи само за Android версията на Chrome и не се знае кога ще излезе версия за iOS с аналогични възможности.

Освен това, в новата версия на браузъра е добавено отбелязване на сгрешените думи в текстовите полета, подобрена е производителността при зареждането на уеб-сайтовете, оправени са забелязаните програмни грешки. Повишена е стабилността на работа, а освен това, новата версия на Google Chrome използва по-малко оперативна памет.

В началото на месец ноември вицепрезидентът на отдела Chrome Engineering Дарин Фишър обяви, че броят потребители на браузъра Google Chrome е превишил 2 милиарда. В това число са включени версиите за десктоп компютри, както и за мобилните устройства.

Аналитичната компания StatCounter съобщи, че към месец ноември делът на Google Chrome в световен мащаб е 51,42% при 50,59% месец по-рано. Следва Safari с 13,78% и UC Browser с дял от 8,21%.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене