Най-богатият спортист за всички времена е Майкъл Джордан, спечелил $ 1,7 млрд.

Бившият баскетболист на "Чикаго булс" и "Вашингтон уизардс" Майкъл Джордан е спечелил 1.7 милиарда долара, но по-малко от 100 милиона долара от тях са от заплати като професионален състезател.

Баскетболната легенда Майкъл Джордан е най-добре печелещият спортист за всички времена според класацията на списание "Форбс", цитирана от "Дневник".

Бившият играч на "Чикаго булс" и "Вашингтон уизардс" е спечелил 1.7 милиарда долара, но по-малко от 100 милиона долара от тях са от заплати като професионален състезател.

На второ място в класацията е голф звездата Тайгър Уудс с 1.65 милиарда долара, който се завърна преди седмица на игрището след 15-месечно възстановяване от операция на гърба. Той е най-добре печелещият активен спортист в класацията. Въпреки че сега получава с над 50% по-малко от най-силните си години, той все още се радва на приходи от 45 милиона долара на година.

На трето място с 1.35 милиарда долара е друга голф легенда - починалият през септември заради проблеми със сърцето Арнолд Палмър. Той печелеше по 40 милиона долара в последните години от живота си благодарение на лицензионни договори за производство на екипировка с неговото име, 500 магазина за голф екипировка в Азия.

Въпреки че заплатата на Джордан като играч на "Чикаго булс" не отговаря на влиянието му върху играта, днес славата и заслугите му се отплащат. Той печели за една година от един партньор толкова, колкото за цялата си кариера общо.

Само в два сезона в "Чикаго" той е получил повече от 4 милиона долара заплата (и в двете е получавал по над 30 милиона долара). Заплатите за цялата му 15-годишна кариера в "Булс" и "Вашингтон уизардс" са общо 93 милиона долара.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене