Институтът “Пантон” обяви: Пролетно зелено е цветът на 2017-а

Така изглежда цветът на 2017 г. Институтът “Пантон” го определя като нюанс, който може да се види в първите дни на пролетта.

Пролетно зелено ще бъде цветът на 2017 г., определи Институтът за цветовете на компанията “Пантон”, който по традиция разкрива тенденцията в началото на всеки декември. Специалистите от института описват новия цвят като “свеж и пикантен жълто-зелен нюанс, който може да се види в първите дни на пролетта, когато природата се пробужда, възстановява и подновява”.

“Знаем в какъв свят живеем - много напрегнат и много стресиран. Това е цветът на надеждата и връзката ни с природата”, заяви Лийтрис Ейсман, изпълнителен директор на “Пантон”. “Той ни говори за думи като възраждане, освежаване, съживяване, подновяване. Всяка пролет влизаме в нов цикъл на природата и кълновете излизат от земята. Това е потвърждение, че животът се завръща и тепърва ще процъфтява”, допълва той.

“Пантон” забелязва пролетното зелено още през 2014 г. Тогава той се появява все по-често в колекциите, представяни на модния подиум.

После от института обърнали внимание, че технологичните компании започват да боядисват в зелено офисите и новите си продукти. В този нюанс на зеленото се боядисват и немалка част от новите автомобили на пазара.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене