Мадам Бътерфлай от Гаганица: Не си давам фризурата!

Антоанета Лазарова

Антоанета Лазарова бе най-атрактивният кандидат-кмет преди година

Христо ГЕНАДИЕВ

"Дрехите, или в моя случай прическата, не правят човека, но на нас българите ни е все още трудно да го проумеем. Аз никога няма да си сменя фризурата, както и убеждението, че народът ни трябва без страх да се изправя срещу неправдата и политическата безнравственост и злоупотреби." Това категорично отсече пред "България Днес" най-атрактивният кандидат на местните избори миналата година Антоанета Лазарова от село Гаганица. Авангардната дама, която си спечели куп прякори като Мадам Бътерфлай", Бабата на принцеса Лея и прочие, загуби тогава борбата, но продължава да следи с интерес политическия живот в страната. Тя коментира, че кризата, в която е изпаднала България днес, е вследствие на кабинета в оставка, който вече е загубил доверието на избирателите и ще си носи последствията от това. Според нея от това е последвал и логичният избор на ген. Румен Радев за президент.
"За мен той е най-достойният кандидат и съм щастлива че народът го избра за държавен глава, въпреки че осъзнавам, че голяма част от гласовете бяха протестни", коментира Лазарова и авторитетно допълни, че решението на Радев да се ограничава в даването на мнения на този етап е изключително резонно.
"Сега е време на задкулисие и интриги и всяка дума може да се използва като бумеранг", казва тя.
Мадам Бътерфлай споделя, че е против всякакви политически маньоври и задкулисни договорки, и е категорична, че час по-скоро трябва да има предсрочни избори. По този начин народът като суверен сам ще реши кой да го управлява. Тя също така е подкрепила и промяна на избирателната система в мажоритарна. Разочарована е обаче, че Народното събрание не гласува корекцията на субсидиите за партиите.
"Според мен задължително парите трябва да бъдат намалени, тъй като партиите имат възможност да набират средства от бизнеса, което всъщност и правят. А средствата, които гласуват, не се знае къде отиват. Тези злоупотреби трябва да спрат", гневи се Лазарова. В заключение тя помоли политиците да мирясат най-после, да погледнат проблемите на хората по-отблизо и особено на тези от Северозападна България, защото там положението е трагично.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене