Стихове на Кирил Кадийски включени във френска антология за деца

Това е корицата на книгата със 100 стихотворения.

Стихотворение на българския поет Кирил Кадийски беше включено в антология за деца редом до творби на Виктор Юго, Лафонтен и Верлен. Текстовете в “Сто стихотворения за деца от цял свят” на престижното френско издателство “Льо Шерш Миди” са подредени по азбучен ред според страните, от които са авторите им.

“Сто стихотворения от пет континента, говорещи с гласовете на поети, познати днес по цял свят: Исмаил Кадаре от Албания, Кирил Кадийски от България, Венюс Кури-Гата от Ливан, Абделатиф Лааби от Мароко, Едуар Моник от Ил Морис, Леополд Седар Сенгор от Сенегал, Жак Шесекс от Швейцария, Махмуд Даруиш от Палестина, Назъм Хикмет и Йоздемир Индже от Турция, а от Франция - Лафонтен, Жерар дьо Нервал, Теофил Готие, Виктор Юго, Верлен, както и редица съвременни поети”, пише в издателския анонс към книгата.

КИРИЛ КАДИЙСКИ
КИРИЛ КАДИЙСКИ

Темите в стихотворенията са вечни - те са за любовта, семейството, приятелството, времето и сезоните, Земята, Вселената. Съставител на антологията е именитият френски поет Жан Оризе.

Не за първи път текстове на Кадийски попадат в чужди томчета. Той е носител на редица награди, сред които “Макс Жакоб” от Франция за цялостно творчество и “Иван Франко” от Украйна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)

Напишете дума/думи за търсене