Зума се подобрява, сяда на леглото

Снимка: Архив

Христо Бонев-Зума е направил опити да седне на леглото в болницата. Той диша самостоятелно и се възстановява по-бързо от очакваното, съобщи доц. Запрян Въжев от клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

По думите му легендарният футболист, който беше покосен от масивен инфаркт и опериран повече от 5 часа, е в стабилно състояние, контактен, адекватен и диша самостоятелно. Можел да се изправи до седнало положение в леглото. Очаква се помпата на сърцето да му бъде махната по-рано от планираните два дни.

"Молим се да се оправи. Дано", заяви пред "24 часа" големият син футболиста Божидар. Административният директор на "Локомотив"- Пловдив Атанас Узунов, също стиска палци Зума да се възстанови бързо.

Футболистът получи остър миокарден инфаркт в неделя сутринта. Приет е веднага в отделението по инвазивна кардиология. От София пристигна светилото проф. Генчо Начев, който го оперира. Той му постави два байпаса и помпа. По време на операцията успял да изчисти 10 см съсирек от запушената артерия на футболиста. Медикът заяви, че животът на Бонев е бил на косъм и само правилното диагностициране и навременните действия са помогнали да избегне най-лошото.

Приятели и футболисти продължават да се питат как коварната болест го е сполетяла. Зума нямал никакви сърдечни оплаквания. Спортувал редовно, карал колело.

Дай боже бързо да се възстанови и подобаващо да отбележим 70-ия ми рожден ден, пожела Атанас Узунов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене