Съдбите на днешните принцеси напомнят за историята на съвременна Пепеляшка

Кейт Мидълтън и принц Уилям заедно с техните две дечица. СНИМКА: Ройтерс

Животът на днешните принцеси, преди те да станат такива, далеч не отговаря на този, който имат истинските представителки на кралския двор, пише Би Ти Ви.

Голяма част от нежния пол още от малки мечтаят някой ден да бъдат принцеси, въпреки че не са от подобно потекло. Днес този техен стремеж не е толкова трудно осъществим.

Историята за Пепеляшка продължава да се наблюдава и в реалността, като миналото на много от днешните принцеси не съответства на типичния живот, полагащ се на кралска особа.

Историята на принц Уилям и херцогиня Кейт Мидълтън потвърждава тези факти. Двамата влюбени се срещат за първи път в университета Сейнт Андрюс, докато бъдещият крал кара своята магистратура.

Кейт Мидълтън казва "да" на своя възлюбен през 2010 г. и те се сгодяват, а година по-късно официално подписват и сключват брак, придружен с едно от най-скъпите сватбени тържества в света.

Така двамата съпрузи вече се радват на щастливо семейство и на своите двама наследници - принц Джордж и принцеса Шарлот.

Не по-различно е и запознанството между испанската кралица Летисия и крал Фелипе VI през 2002 г. Дамата има успешна журналистическа кариера като водеща в испанска телевизия, репортер и дори кореспондент от САЩ на злополучния 11 септември.

Кралица Летисия и крал Фелипе VI. СНИМКА: Ройтерс
Кралица Летисия и крал Фелипе VI. СНИМКА: Ройтерс

Летисия среща Фелипе по време на един от професионалните си ангажименти. Тяхната любов се разгаря от пръв поглед. Първата една година от своята връзка те пазят в тайна.

Притесненията им относно техните отношения се опират на факта, че тя е обикновено момиче, идващо от семейство на журналист и медицинска сестра и дядо - таксиметров шофьор. Освен това, репортерката и водеща вече имала и един развод зад гърба си.

Неочаквано обаче, крал Хуан Карлос приема Летисия изключително добре и по този начин през 2004 г. двамата влюбени се вричат във вечна любов. Днес кралицата е популярна по цял свят със своята изтънченост, която надминава дори тази на херцогиня Мидълтън.

Не особено различаваща се е и историята на принцесата на Норвегия Мете - Мари. Преди да срещне принц Хокон тя е била продавачка в магазин за дрехи и сервитьорка.

Освен това част от тъмното й минало е и синът й от наркодилър, когато тя самата имала проблеми с наркотичните вещества. Въпреки всичко това, Мете - Мари успява да спечели норвежкия принц.

Те се срещат на най-големия норвежки градински фестивал. Кралското семейство се противопоставя на връзката им, но младият принц поставя ултиматум на родителите си и твърди, че ще се откаже от короната, ако не му дадат благословията си, за да се ожени за нея.

Така сватбата между двамата е факт, а синът на Мете - Мари им става шафер.

Принцесата на Дания също не е от кралско потекло. Мери е родом от Австралия, от където и пристига в Дания.

Тя завършва своето юридическо образование и започва работа в сферата на рекламата. Щастлива случайност среща нея и принц Фредерик по време на олимпийските игри в Сидни през 2000 г.

Те се засичат в бар и така се запознават, като младата юристка изобщо не разбира, че мъжът пред нея е от кралско потекло, тъй като той й се представя просто като "Фред". През първата година от връзката си те я поддържат от разстояние, а принцът дори пътува тайно до Австралия, за да се виждат.

Днес двамата имат голямо и щастливо семейство, допълващи го техните четири деца.

Историята на Пепеляшка не е присъща само за представителки на нежния пол. Това доказва случаят с принца на Швеция - Даниел. По време на първата си среща с принцеса Виктория, той се изявява като фитнес инструктор.

Принцеса Виктория и принц Даниел с двете си деца. СНИМКА: Архив
Принцеса Виктория и принц Даниел с двете си деца. СНИМКА: Архив

Една от клиентките на личната му тренировъчна зала се оказва именно престолонаследничката на Швеция. Тяхната история обаче е доста по-усложнена, за разлика от останалите.

На двамата влюбени се налага да чакат цели 8 години за разрешение за брак от страна на бащата на принцеса Виктория - Карл XVI Густав. Най-накрая през 2010 г. те успяват да осъществят своята така мечтана сватба, а днес вече имат и две деца.

Интересна е историята и на кралицата на Йордания. Рания произлиза от съвсем обикновено семейство и преди познанството си с принц Абдула II е банкер.

Случайно двамата се срещат на прием, организиран от неговата сестра. В този момент младата Рания планувала да се омъжва за друг мъж, но когато зърва принца, осъзнава, че той е мъжът на живота й.

Само четири месеца след тяхната среща те сключват брак, а в момента вече имат четири деца. Най-младата кралица в световен мащаб посвещава времето си на благотворителност и хуманитарни занимания.

Друга подобна среща е тази и на султан Ал Мухтади Билах с принцесата на Бруней - Сара. Тогава тя е 17-годишна ученичка, а той на 30.

Запознават се по време на обичайната обиколка на султана сред училищата в страната. През 2004 г. те сключват брак, който е провъзгласен за свещен съюз на годината из цяла Азия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене