Емир Кустурица връчи награда на българина Николай Тодоров

Емир Кустурица - създател и директор на Международния кинофестивал Кустендорф (на бълг. “Мокра гора”) връчи на режисьора Николай Тодоров новоучредената награда за най-поетичен филм. СНИМКА: САЙТЪТ НА ФЕСТИВАЛА

Десетото издание на международния филмов и музикален фестивал “Кустендорф”, който се провежда в Сърбия, завърши с приз за българския режисьор Николай Тодоров и неговата продукция “Преди да заспя”. Отличието “най-поетичен филм” се дава за първа година. То беше връчено на българина от основателя на фестивала Емир Кустурица.

Според него тазгодишната филмова селекция е най-добрата досега. “Вярвам, че е така, тъй като показахме широк спектър филми и представихме автори, които са смели и които са реализирали своите идеи, следвайки новите технологии. Затова със своите приятели реших да дам награда за най-поетичен филм”, заяви Кустурица, преди официално да закрие фестивала, предава БТА.

Филмът “Преди да заспя” е късометражен с времетраене 30 минути. Той разказва за момче и момиче, които чакат дете. Младите родители обаче остават без покрив над главите се. Напускат познатия свят и се отправят към неизвестното. Едва не се изгубват един друг по пътя, но накрая разбират, че домът не е покривът над главата ти, а човекът до теб.

Николай Тодоров завършва режисура в НАТФИЗ. Носител е на наградата “Джеймисън” за най-добър късометражен филм на “София филм фест” и наградата на фестивала в Корк, Ирландия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене