Мейк Бългерия грейт агейн

След огромния успех на първата книга на Лола Монтескьо (псевдоним на журналиската Капка Тодорова)"Секс, мусака и революции" с нетърпение очаквахме втората. И чакането напълно си заслужаваше. "Мейк Бългерия грейт агейн" е идеалното четиво в предизборната ни действителност. Чувството за хумор на Лола отново е остро като бръснач, коментарите са едновременно разсмиващи и каращи ни да се замислим за света, в който живеем.

Различното е това, че шегите вече не са на тема майки, възпитание и семейство, а подборката е изцяло от фейлетони на политическа тема. Освен патетично обръщение към Доналд Тръмп как трябва да ни вземе, защото държавата ни е с най-красивите жени на света, авторката разсмива и с практични предложения как да се управлява България, както и инструкции за уникална употреба на дамския чорапогащник, който прави дори социализма по-добър от капитализма.

Освен това Лола засяга и извънредно горещи теми като това, че кралицата на Великобритания е извънземна, на Радев жена му - също, а Бойко и Ангела са близнаци. Авторката прави и саркастично разплакващ анализ на естетическата доминанта в поезията на Криско и психиатрично изследване каква дрога използват политиците у нас, базирано на неадекватното им поведение. Текстовете са провокативни и осмиват както заблудите, с които живеем, така и крайните прояви на много от българите. Точно за това са едновременно смешни, но и на моменти плашещи.

В сборника е включен фейлетонът "Как станах бежанка", с който Капка Тодорова стана първата българка, спечелила конкурс за къс хумористичен разказ на името на Алеко Константинов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене