Удар на Григор №1 в Ротердам (видео)

Разиграване между Григор Димитров и Давид Гофен бе определено за номер 1 на седмицата на турнира в Ротердам. Най-добрият ни тенисист отпадна от състезанието след 4:6, 6:1, 3:6 от белгиеца. При 4:6, 2:1 и 15:15 българинът на няколко пъти се защити блестящо, преди да преодолее излезлия на мрежата Гофен с елегантен минаващ удар.

Официалният канал на професионалната тенис асоциация пусна изпълнението на профила си в канала за видеосподеляне youtube.com.

Малка утеха за Димитров може да бъдат и похвалите, с които го засипа белгиецът след 1/4-финалната среща.

“Каква победа само”, възкликна Гофен след продължилия близо 2 часа и 20 минути двубой.

“Григор спечели много мачове и играе страхотно. Да вземеш един сет срещу него, не означава, че ще спечелиш и мача, защото той може всичко – да играе със слайс, да излиза на мрежата и да бъде прецизен с форхенда си, а също така е много подготвен физически. Много е бърз и не е лесно да се намери решение срещу него, но аз успях”, не скри емоциите си Гофен. Той призна, че ключът към победата е била агресивната му игра и добрият сервис.

“Трябваше да остана фокусиран до края, защото Григор е прекрасен играч. Условията бяха доста по-различни от Мелбърн и София. Настилката е малко по-бавна и топките са други”, добави белгиецът, който на полуфинал тази вечер среща квалификанта Пиер-Юг Ербер (Фр).

Шампионът в Ротердам за 2011 г. Жо-Вилфред Цонга си осигури мач за титлата, след като елиминира с 6:3, 6:4 Томаш Бердих (Чех). 32-годишният французин изненадващо заяви, че вече обмисля края на кариерата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене