Новият ансамбъл изпя химна за първи път след злато

Момичетата от новия ансамбъл на България за жени пеят химна, докато гледат как родният трибагреник се издига над знамето на Русия в Москва.

Макар и в състезание само с три отбора, българките се показаха на света и усетиха как се бие Русия

Новият ансамбъл на България по художествена гимнастика едновременно се показа пред света и усети чувството от слушането на химна след златен медал в първото си състезание при жените. Момичетата на Весела Димитрова получиха по-висока оценка от домакините от Русия във финала с 5 обръча от Гран при на Москва. И макар първото състезание за 2017 г. да бе само с три ансамбъла (Русия, България и Египет), тъй като

другите все още

не са готови с

новите си

композиции

или още не искат да ги показват, наследничките на “златните момичета” вече познават и удоволствието от победата. Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Теодора Александрова пяха химна на България, докато гледаха как нашето знаме се издига по-високо от руското.

Българките допуснаха груба грешка при изиграването си и бяха оценени с 16,100, но рускините направо се сгромолясаха - 14,300.

На 3 топки и 2 въжета ансамбълът ни остана втори със 17,450, а рускините получиха оценка 18,500. В многобоя България бе втора след Русия.

“Новият ансамбъл жени успя силно да впечатли със своите композиции. Специалисти и зрители са с много висока оценка и за двете съчетания. Момичетата

допуснаха груби

грешки, но на

този етап те

не са фатални

В същото време успяха да покажат смелост, артистичност, много риск и динамика, прекрасен синхрон и оригинални елементи. Дадоха заявка за отбор със сериозни претенции за медали и достойни заместнички на “златните момичета”, коментира Илияна Раева.

Грешки лишиха Невяна Владинова от медали на уредите, след като завърши 4-а в многобоя.

“Съчетанията ѝ са наситени с много риск, за който се изисква още малко време, но този сезон Неви със сигурност ще е сред медалистите и тепърва ще разгръща невероятния си талант”, коментира Раева.

Боряна Калейн спечели сребро в многобоя на съпътстващия турнир “Алина Къп” в Москва, а ансамбълът ни за девойки взе бронзов медал. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене