"Лунна светлина" и "Първи контакт" спечелиха награди на Гилдията на сценаристите (Видео)

Авторите на сценариите за драмата "Лунна светлина" и научнофантастичния трилър "Първи контакт" спечелиха отличия на американската Гилдия на сценаристите, увеличавайки шансовете си за триумф и на наградите "Оскар", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В категорията за оригинален сценарий професионалната организация присъди отличието на Бари Дженкинс и Тарел Маккрейни за "Лунна светлина".

Носител на приза за адаптиран сценарий стана Ерик Хайсерър за "Първи контакт".

В категорията за сценарий на документален филм бяха отличени сценаристите на "Command and Control" ("Управление и контрол").

В телевизионните категории наградите за най-добра драма и комедия бяха присъдени съответно на "Американците" и "Атланта". Сериалът "Атланта" спечели и отличието за най-добра нова поредица.

Със специални призове бяха почетени кинодейци като Оливър Стоун, Арън Соркин, Ричард Къртис, Дан Уилкокс, Абас Киаростами (посмъртно).

Носителите на наградите на американската Гилдия на сценаристите станаха известни на едновременни церемонии в Ню Йорк и Лос Анджелис, домакини на които бяха комиците Люис Блек и Патън Осуалт. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене