Турне на "Секс, наркотици и рокендрол" в Австралия и Нова Зеландия

Ивайло Христов, Дони и Коцето Калки преди спектакъла в Мелбърн  СНИМКА: ФЕЙСБУК СТРАНИЦА НА ПОСТАНОВКАТА

Ивайло Христов, Дони и Коцето Калки са в Австралия, където имат спектакли със “Секс, наркотици и рокендрол”. Тримата заминаха преди седмица и вече събраха първите аплодисменти. Турнето им с култовата постановка ще мине и през Нова Зеландия, а на 2 март се завръщат отново в България.

Тази година “Секс, наркотици и рокендрол” от афиша на театър “Българска армия” празнува 25 г. на българска сцена. “Правим проучване дали това не е най-дълго играният спектакъл в света с един и същ състав, който не се е променял през годините”, каза Дони. Направил си сметка, че за този четвърт век, в който играят заедно с Ивайло Христов и Коцето Калки, са се сменили 5-има американски президенти, 5-има български, 14 кабинета и 13 министър-председатели на България. Извървели са се 8 народни събрания, сега ще започне 9-ото. “Когато започнахме да играем в спектакъла, столетниците бяха родени през XIX век, касетките бяха на мода, дисковете тепърва навлизаха. За тези 25 години преминах през “Атлас”, “Медикус”, периода с Момчил, ожених се, имам дете. Същото е и с Коцето и Ивайло, той стана професор. Беше на 37 г., когато дойде да ни гледа в един прашасал клуб и ни покани”, разказва Дони. И след това с Коцето Калки без опит излезли на театралната сцена.

За Дони представлението е съдбоносно, не може да си представи живота без него, защото му отворило пътя като актьор, станал и композитор на театъра. “Нямаше как да срещна Нети без него. Това е животът ми”, добавя той.

За 20-ата годишнина на “Секс, наркотици и рокендрол” ги поздравил неговият автор Ерик Богосян. Преди две години, когато били в Ню Йорк, му писали, но по това време той бил в Бостън, откъдето е родом. След това те играли в Бостън, той обаче отишъл да представя своя книга в Ню Йорк и се разминали. Тримата планират да направят опит да го поканят в България, за да отбележат заедно 25-годишнината.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене