Проф. Лозан Митев: Григор Димитров вдъхновява много млади българи

Митко Господинов – бащата на Григор Димитров (вдясно) и проф. Лозан Митев (вляво) СНИМКИ: Тодор Шабански

БОК награди спортната общественост в Хасково за заслуги към родния спорт

Българския олимпийски комитет и тази година продължава своята кампания за подкрепа на регионалните спортни центрове в страната като основен фактор за развитието на спорта у нас, с решаващо значение за откриването и развитието на спортните таланти. В тази връзка бе организираната в Кметството на Хасково тържествена среща на спортната общественост с представители на местните спортни клубове. Най-активен в подготовката и реализацията на събитието бе Борис Архондев, сътрудник на общинската администрация, изтъкнат спортист на Хасково.

На срещата в актовата зала на Общината дойдоха именити личности в българския спорт, състезатели, треньори, учители, общественици и деятели, между които бяха олимпийските ни легенди Стефан Ботев и Димо Костов. Още от самото начало се почувства особената атмосфера на спортния дух и единство между хората на спорта от различни поколения.

Форумът бе открит от Ивелина Бояджиева, студентка в НСА. Тя изтъкна необходимостта и значението на подобни прояви като възможност за по-добро взаимодействие между спортните институции и регионалните структури в стремежа за обсъждане и намиране на решения за сложните проблеми и противоречия в спорта. Тя представи гостите от НСА и даде думата на проф. Лозан Митев да изнесе една историческа беседа, в която той представи непознати факти и събития за местните спортни деятели и журналисти, които разкриват спортната култура на Хасково още от края на 19 век и разясни някои от факторите довели до издигането на Хасковската школа в спорта като една от най-добрите в България.

Честването завърши с тържествено награждаване на Община Хасково с почетен плакет на БОК за особени заслуги към развитието на спорта в Хасково и неговия принос за авторитета на България на световно и олимпийско равнище.

Среща бе проведена и в Спортното училище „Стефан Караджа“. Директорът на училището, госпожа Силвия Тренчева откри скромното тържество, изтъквайки огромните усилия, които се полагат за осигуряване на пълноценно обучение и образование на възпитаниците на училището и загриженост за тяхната пълноценна реализация в спорта и обществото.

Много вълнуващо бе поздравлението към треньора Митко Господинов – бащата на Григор Димитров, съобщава bgolympic.org. Проф. Митев изтъкна значимостта на Григор Димитров като личност, която най-пълноценно изразява благородните черти на нашия народ и се явява не само достоен представител на нацията ни, но и служи за вдъхновение на много млади спортисти в страната ни. Той призова всички спортни организации, специалисти и общественици, въпреки трудностите, да проявяват грижи, любов и внимание към всеки един млад спортист, за да не бъде изоставен нито един талант на България.

Среща с възпитаници на НСА бе организирана и в Димитровград, в образцовото училище „Алеко Константинов“, където бяха наградени нашите възпитаници в присъствието на директорката на училището, учители и много ученици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене