Игрален филм за живота на Ердоган ще бъде представен на рождения му ден утре

Реджеп Ердоган Снимка: Ройтерс

В чест на рождения ден на турския президент Реджеп Тайип Ердоган утре ще се състои официалното представяне на филма "Водач" (Реис), посветен на неговия живот, съобщи новинарският сайт Интернет хабер, цитиран от БТА.

Гала-прожекцията ще бъде в голям развлекателен център в истанбулския квартал Маслак. От 3 март пък започва масовото излъчване в кината на филма - първата екранизирана биография на Ердоган. "Водач" ще бъде излъчен също в някои европейски страни, сред които Германия, Австрия, Белгия, Италия, Франция и др.

Прожекциите започват на фона на протичаща кампания за предстоящия през април референдум, на който народът е призован да реши дали да разшири правомощията на президентската институция.

"Водач", сниман с бюджет от $8 млн., е дело на новосъздадената продуцентска къща "Кафкасьор филм академи" ("Kafkasor Film Academy"), за която на практика това е първият филм.

Режисьор на продукцията е Хюдаверди Явуз, а главните роли се изпълняват от Реха Бейоглу в ролята на Ердоган и Йозлем Балджъ в ролята на съпругата му Емине.

Сюжетът обхваща детските години на Ердоган и продължава до периода, в който той е кмет на Истанбул. Политическият му живот в по-ново време не е засегнат, но се очаква да бъде претворен в евентуално продължение на филма.

Турският президент навършва утре 63 години.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене