Откриха прочутия карнавал в Рио. Властите в Бразилия се надяват 1 милион туристи да посетят фиестата

СНИМКИ:Ройтерс

В Бразилия започнаха пищните карнавални веселия. Първите школи по самба дефилираха по улиците на Рио де Жанейро, хиляди празнуващи танцуваха в 32-градусовата жега.

Началото на знаменитият карнавал беше белязан от полемика около отсъствието на кмета Марсело Кривела - евангелски пастор, избран на поста в края на миналата година. Официалното откриване беше планирано да започне вчера в късния следобед, с церемония по връчване на символичния ключ на града на крал Момо. Въпреки това началото на карнавала беше с повече от два часа закъснение.

Петдневният спектакъл е съпътстван и от продължителната икономическа криза в страната. Много фирми и семейства разчитат именно на дните на карнавала и наплива на туристи, за да увеличат приходите си и да стабилизират финансовото си състояние.

Властите в Бразилия се надяват 1 милион туристи да посетят Рио и да похарчат около 950 милиона долара по време на фиестата. Хотелиерите обаче се оплакаха, че са заети само 72% от стаите им, което е много по-малко от миналата година.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене