Звездните майки и свидните им дъщери

Всеки е чувал приказката „Каквато майката, такава и дъщерята”. Да, но всяко правило си има изключение, което го потвърждава. Историята познава не един случай, в който вече порасналото дете се опитва да се пребори с прекалено властната си майка, която го „моделира и контролира”. Истината обаче е много простичка. Жената, която е дала живот, не се свени да плаче, да се смее, да показва уязвимост, да изразява нежност и да залива с дълбока, непосилна любов дъщеря си, която винаги ще бъде нейното малко момиченце.

Кейт Хъдсън става актриса напук на майка си
Въпреки че кариерата на Кейт Хъдсън е набрала такава скорост, че само метеорит може да я спре, историята помни времена, в които известната й майка Голди Хоун, всячески се опитва да сложи прът в актьорското колело на щерка си. След като още от съвсем невръстна възраст Кейт врънка холивудската фурия да й позволи да се занимава с нейната професия, Хоун най-накрая кандисва. Позволява на дъщеря си да се яви на прослушване за главната роля в телевизионно шоу, което така или иначе не вижда бял свят. Голди е убедена, че няма да изберат детето й, но за нейна почуда става точно обратното. Решена на всяка цена да опази момиченцето си от лъскавия, но коварен свят на киното, партньорката на Кърт Ръсел спестява тази информация на амбициозната си и талантлива дъщеря.

Няколко месеца след това си признава за тази пакост, неохотно съгласявайки се Кейт да започне курсове по актьорско майсторство. Но и тук има уловка, защото родителката смята, че детето й ще се запише да следва в Нюйоркския университет. Това така и не става, защото току-що завършилата гимназистка иска първо да си пробва късмета пред камерата, а после да търка академичните банки. Две години след като прави филмовия си дебют, Кейт печели номинация за „Оскар” за ролята си на групито Пени Лейн в лентата на Камерън Кроу „Почти известни”.

„Моя скъпа дъще”

Когато през 2009 година Наташа Ричардсън претърпява ски инцидент, който я довежда до мозъчна смърт, майка й Ванеса Редгрейв взема нечовешки тежкото решение да пусне дъщеря си в необятното, вместо машини да я поддържат „жива”. Последното нещо, което прави легендарната британска актриса за детето си, е да й изпее приспивната песен „Еделвайс” и да я погали по лицето. Страшното е, че тази мелодия от филма „Звукът на музиката”, Ванеса пее като поздрав на сватбата на Наташа с първия й съпруг Робърт Фокс. Няколко години преди да каже „Сбогом” на дъщеря си, Редгрейв й изпраща писмо, пропито от майчина любов и гордост.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара

Напишете дума/думи за търсене