Романтичният Брюж

снимка: Бела Чолакова

Плачещи върби, разходки с лодки, бели лебеди, изобилие от цветя, шоколадови изкушения. Не, не сте попаднали в някое любовно стихотворение, а в Брюж.

Намира се във фламандската част на страната и името му на френски е Брюж (Bruges), а на фламандски Брюге (Brugge). Независимо от това как го наричате, това е един от най-красивите градове в Белгия. В него няма сгради на Европейската комисия, нито се провеждат важни срещи на високо равнище, но въпреки това или може би точно заради това Брюж е любим на туристите. Във всички пътеводители се изтъква преди всичко, че градът пази средновековния си облик. Специалистите са го обявили за най-добре запазения средновековен град в Белгия. Дали заради това специално призвание или заради неповторимата атмосфера, но всеки, който посети веднъж Брюж, го пази завинаги в сърцето си.

Градът е малък и се разглежда за час

Основните забележителности могат да бъдат обиколени пеша за около час. Още по-атрактивно е да го направите с файтон. Желаещите за такава разходка са толкова много, че на централния площад в града се вие дълга опашка, но чакането си заслужава. Няма по-подходящ начин да се потопите в историята на града от тази ретрообиколка. Всеки кочияш има свой собствен стил и ще ви разкаже за града по свой собствен начин - някои са съвременно облечени и ще ви разкрият къде зад строгите фасади на къщите се крият модерни заведения. Други обаче са в по-старовремски стил с костюми, бели ръкавици и шапки. Те със сигурност ще наблегнат повече на историята на града, отколкото на модерния му облик.

Целия текст и галерия вижте на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара

Напишете дума/думи за търсене