Цветя, които си струва да имаме вкъщи

Те не само цъфтят, но са и полезни както за здравето, така и за биоенергийните полета в дома.

1. Алое
Типичен сукулент - запасява се с вода в месестите си листа, за да оцелее при сурови условия. Затова е лесно за отглеждане, в състояние е да преживее дълго без поливки. Другото му име е столетник, защото трудно цъфти в стайни условия - веднъж на сто години. Това не е съвсем вярно, като всяко растение може да цъфти всяка година. Алоето расте бързо, затова ви е достатъчно един възрастен екземпляр.

Полезни свойства: В алоето са открити редица вещества, които подтискат растежа на раковите клетки, подпомагат самообновяването на организма и убиват болестотворните бактерии. Сок от алое убива стафилококи, стрептококи, дизинтерийните пръчици. Настойка от алое (приготвя се зимата и пролетта) подпомага зарастването на рани и изгаряния, влияе положително на тонуса на организма. Лечебни свойства имат растения над 3-годишна възраст.

2. Спатифилум
Това лесно за отглеждане растение е елегантно и красиво с издължените си листа и фуниевидните бели цветове. Има розови и кремави сортове. Обича ярка светлина, топлина и висока влажност. Но добре понася продължително засенчване, горещина и прохлада. Не обича течение и подгизване на почвата.

Полезни свойства: Овлажнява и прочиства въздуха от фенол, бензол, формалдехид и ацетон. Убива различни микроорганизми и е полезен, ако имате плесени в дома си. Защитава хората от емоционално изтощение и стрес.

3. Хибискус
Растението, наричано по-често китайска роза, е предпочитано и заради лъскавите листа, и заради пищните цветове. Обича разсеяна светлина, топлина и умерена влажност. При тези условия цъфти обилно и не губи листата си. Издържа на по-кратко застудяване, но тогава листопадът е сигурен.

Полезни свойства: Възстановява биоенергетиката в дома. Цъфналото растение поощрява за предприемчивост, решителност и дружелюбност. Помага при стрес и семейни неуредици. Източник е на кислород в дома, прочиства от прах. Листата и цветовете имат антиоксидантни свойства и се използват за чай, наричан каркаде.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене