Когато мъжът не иска да ти бъде само приятел

Неудобно е, когато някой иска да е интимен с теб, а ти го виждаш само в приятелски очертания, нали? Как трябва да реагираме, ако мъж, който ни е скъп, иска да ни нарече своя любима, а на нас сърцето не ни трепва от него? Кое е правилното действие, за да успеем да запазим приятелството си и да не му дадем напразни надежди?

Не се срещайте с него от съжаление
За нищо на света не се впускайте във връзка, само и само защото съчувствате за емоцията на другарчето. Това няма да доведе до нищо добро. Първо, вие няма да се наслаждавате на усещането, а вашият приятел ще се заблуждава, че изпитвате искрен интерес към него.

Бъдете искрени
Трудно е да кажеш на някого, когото те харесва, че ти не си падаш по него. Това е още по-трудно, ако този някое ти е приятел. Но искреността винаги е най-добрата политика. Може и да има малко несръчност в приятелството ви за известно време след това, но поне ще се опитате да избегнете риска от неизбежния край на отношенията ви.

Не преигравайте
Дори и да ви сварят неподготвени и това да ни подразни или да се почувствате неловко, реагирайте обрано. Със сигурност му е трябвало доста смелост, за да си остави сърцето в краката ви. Няма нужда да го наричате луд или да го накарате да се разкара от погледа ви. Това със сигурност няма да ви запази приятелството.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене