Конкурс за каузи, които променят света, бе спечелен от седем тийнейджъри

Конкурсът за каузи, които променят света, избра неделния следобед за награждаване на победителите в темата на петото издание - „Обичам хейта“. Седемте победители и двамата участници с поощрителни награди получиха възможност да представят своите проекти пред публика и да споделят решението за подобряване на средата, в която живеят и общуват. „Тази година в конкурса участваха 39 видеа. Заложихме не само на тези, в които видяхме определено художествено майсторство, но и в огромна степен акцентирахме реалистичното осъществяване на тези идеи. В избора ни беше важно каузите да могат да променят средата и хората“, разказа екипът на Център за образователни инициативи, допълвайки, че най-изявено е присъствивто на градовете Карлово и Сандански.

„Не можах да повярвам, че печелим за втори път. Миналата година каузата ни беше свързана с изработка на носии за танцов ансамбъл. С наградата успяхме да закупим обувки и всякакви принадлежности, а членовете станаха 35 души. Имахме възможност да обиколим цяла България!“, разказа Нина Матова, която е победител в конкурса за втора поредна година. „Тепърва в живота ще се налага да се борите за своите идеи. Нека Репортийн бъде първата крачка за вашите упоритост и ентусиазъм“, пожела на участниците Надя Захариева, Директор на Програма „Култура и изкуство“ на Фондация „Америка за България“. В награждаването се включиха и други представители на експертното жури, сред които Мария Силвестър, Петър Кауков, преподавател по режисура в НАТФИЗ и Краси Величкова от Български дарителски форум.

Финалистите в Репортийн 2016 можете да видите на официалния сайт на Reporteen.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене