Показаха гигантската панда Бао Бао за първи път в Китай (видео)

Родената в САЩ гигантска панда Бао Бао направи първата си публична поява в Югозападен Китай след пристигането си от Вашингтон, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Бао Бао се роди в Националния зоопарк във Вашингтон. Родителите й са панди, предоставени под наем от Китай. В съответствие със споразумението за отдаване под наем подобни бебета панди трябва да бъдат върнати в Китай преди да навършат 4 години, най-ранната възраст, на която тези животни започват да се размножават.

3-годишната Бао Бао се разходи из просторното си ново ограждение в базата за развъждане на панди в Дуцзянян. Пазачите й помагат да се приспособи към местния бамбук и китайския хляб от царевица, соя, ориз и яйца. Тя е 11-ата панда, родена в чужбина и върната в Китай.

Гигантските панди се срещат главно в планинските райони в провинция Съчуан, както и в съседните провинции Гансу и Шенси. Пандите отдавна са смятани за най-застрашения животински вид в света, като 1864 екземпляра от вида живеят в природата, а около 200 в плен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене