Ако ще се жените тази година, внимавайте за това

Според сватбените организатори най-трудно е човек да се ожени през май. Заради абитуриентските балове тогава трудно се намират подходящ ресторант и свободен фотограф.

Изборът на дата на сватбата е първото и може би най-важно решение, което младоженците трябва да вземат (след това да се оженят, разбира се). От датата зависи всичко следващо – според това кой месец е събитието, се решава с какви цветя ще е украсата, изнесена или класическа ще е церемонията, роклята с палтенце ли ще е, или без, фотосесията къде ще е, какво ще е менюто. Ако ви предстои да минете под венчило през 2017 г., следващите редове са специално за вас.

Според църквата

Ако искате да имате и църковен брак, трябва да се съобразите с правилото, че по време на пости, в съботни дни и на задушници не се провеждат венчавки. Това доста ограничава избора, тъй като чисто логистично е най-удобно сватбеният ден да е съботен заради това, че неделя е почивна и гостите ще могат по-спокойно да се отпуснат, а партито да продължи дълго. Ето и в кои конкретни периоди са забранени църковните бракове.

По време на Великденски пости от 27 февруари до 16 април 2017 г. В трите дни на Великден също не може да се венчаете.

По време на Богородичните пости от 1 август до 14 август, Петровите пости от 16 юни до 29 юни и на Коледните пости - от 15 ноември до 25 декември.

И през Господските и Богородичните празници също са забранени венчаванията. Тези празници са: Кръстовден на 14 септември, Рождество Христово на 25 декември, Богоявление на 6 януари, Сретение Господне на 2 февруари, Свето Благовещение на 25 март, Цветница на 9 април, Възнесение на 25 май, Петдесетница на 4 юни, Преображение на 6 август, Успение Богородично на 15 август, Рождество Богородично на 8 септември, Въведение Богородично на 21 ноември.

Църковен брак не се разрешава и на 29 август, когато е Отсичане главата на Йоан Кръстител. Задушниците винаги са в събота. През 2017 година са на 18 февруари - Месопустна задушница, на 3 юни - Черешова, на 4 ноември - Архангелова задушница.

Според астрологията

От астрологична гледна точка е много индивидуална прогнозата кога да е сватбеният ви ден. Има обаче универсални забрани, които важат почти за всички. По време на ретроградното движение на Меркурий (планетата на договорите, узаконяването, подписването на споразумения) не се сключват бракове.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене